Pitää mennä kauas että näkee lähelle



Touko-ja kesäkuun ajan olemme viettäneet vapaa-ajat tiiviisti mökillä. Päätimme; kun ensimmäinen lomapäivä koittaa, teemme päiväreissun Helsinkiin. Irtiotto rutiineista vie ajatuksetkin lomalle.
Aamuyhdeksältä autoon ja nokka kohti etelää. Ei mitään suunnitelmia takakontissa, intuitiolla suunnistetaan.


`


Helsinki on tunnelmaltaan keskieurooppalainen. Upeat, eri tyylisuuntia edustavat rakennukset ovat hyväkuntoisia, iästä riippumatta. Meri vaikuttaa tunnelmaan; satamat laivoineen ja laiturit paatteineen.

















Helsingissä on paljon puistoja ja siellä istui
väkeä piknikillä.



Turistiryhmiä oli liikkeellä, kadulla kuului mm.
espanjaa, italiaa ja saksan kieltä .


Aina, vieraillessani Helsingissä, olen ihaillut upeita, hyvällä maulla suunniteltuja puistoistutuksia.
Niitä on runsaasti ja värit ovat ihailtavasti yhteensopivia. Myös kivijalkaliikkeet panostavat ovenpielisommitelmiin. Kaupunkilaiset saavat nauttia kesästä täysillä !



Tällä kertaa katselimme kaupungin menoa
jalankulkijan vinkkelistä.



Joutsenperheestä sai kelvollisen kuvan, sillä ne
ovat tottuneita kaupunkilaisasukkeja.








Kauppahallit ja torit on nähtävä, moni turisti taisi olla samaa mieltä.
Pääkadut ovat tuttuja, joten kävelimme sivummalla kurkkimassa pikkuputiikkeihin. Eteen osui lounaskutsu. Ison toimistorakennuksen tiloissa oli lounasravintola. Hinta 10€ ja valikoima näytti ensisilmäyksellä runsaalta. Sitä se olikin, salaattiainekset valittu huolella, kasvispainotteinen lämmin ruoka ja herkullinen jälkkäri. Maukas leipä oli omaan juureen leivottu ja sitä sai ostaa mukaan.


Lounas Pihka Kasrmilla.

Sisältä pehmeä, päältä rapsakka. Lounasravintola
Pihkasta lähti hapanjuurileipä mukaan. 

`Hakaniemen torin kukkarunsautta.








Viime kesänä aloitin uuden retkiperinteen. Viime vuonna ostin Porin taimistolta 'Merveille'- ja Punalehtiruusun. Nyt, paluumatkalla Helsingistä, etsin seudun eniten tähtiä saaneen taimimyymälän. Huikea valikoima kaikkea! Puutarhaharrastajan paratiisi. Tuliaisena lähti mukaan Èisvogel -ruusu. Paikkaa tälle kaunokaiselle ei vielä ole, mutta paraatipaikka on vähimmäisvaatimus.


Muhevaisen valikoimaa.






Helsingin tuliainen Èisvogel


Mainion antoisa kesäretki meillä. Askelia päivälle tuli 13 000. Paljon kaunista nähtävää ja valmiin ruokapöydän antimia, sitähän lomalta odottaa. Mukava oli taas palata omaan pikkupihaan miettimään tuliaiselle kotia ja lepuuttaa katsetta välkkyvillä laineilla .

`
Auto on taas omalla palstallaan.


Kommentit

  1. Mukava Helsinki-päivä, paljon kivoja kohteita, erityisesti tuo Muhevainen alkoi houkuttelemaan :) Kasarmin Pihka on mainio lounasravintola, tykkään heidän kasvisruoista.

    VastaaPoista
  2. Kyllä Helsinki on varsinkin kesällä kiva kohde. Muhevaiselle kannattaa mennä ostoslistan kanssa, muuten vierailu saattaa venyä pitkäksi😉

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit