maanantai 22. heinäkuuta 2019

Aika iloita kukkatarhastaAamuinen kierros puutarhassa ilahduttaa. Paljon kauniita värejä ja muotoja. Läheltä tarkasteltuna moni kasvi on kuin taideteos.Vanhassa pihassa menestyy monille tuttuja perennoja, jotka puhkeavat kukkaan vuodesta toiseen ilman suurempia hoitotoimia. Tankkaan tätä väriloistoa niin silmillä kuin kamerallakin. Olen luopunut väriteema-ajattelusta ja annan värien kirjon somistaa näkymää.
Hauska huomata; aina kun pensas tai perenna puhkeaa kukkaan, siitä tulee oma suosikki. Eli suosikit vaihtuvat kasvukaudella monta kertaa!Valkoinen keisarinkruunuOranssi päivänlilja kukkii keltaista sukulaista
myöhemmin.


Liljat ovat olleet sydäntä lähellä aina. Jalostetut isokukkaiset liljat olen unohtanut kokonaan sillä taistelu liljakukkoja vastaan tuntui turhauttavalta. Varjoliljat, päivänliljat ja ruskoliljat ovat helppohoitoisia eivätkä ole liljakukoille maistuneet ainakaan omassa puutarhassani.


Akilleija on varma kukkija.


Harjaneilikka leviää kuin itsekseen ja siitä
löytyy monia eri sävyjä.


Neilikka houkuttelee perhosia.
Kuunliljan lehti on kuin taideteos.Tiarella on omassa ryhmässään puolivarjossa.

Tiarellan sukulainen jaloangervo.


Keijunkukan hento kukkavana. Osa tämän 
perennan hehkua on kauniin värinen lehdistö.

Ruukkuistutuksia on nyt kasteltava. Jätin joillekin vielä kastelujärjestelmät sijoilleen, ne asensin lomamatkamme ajaksi.

Alla olevasta linkistä löytyy ohje:Kanna viihtyy helteessä.Riippapelakuu amppelissa.Ruusuista Neidonruusu ja John Davis jatkavat kukintaansa kuin juhlien tinahääpäiväämme.John DavisMaiden`s Blush

Tinahääpäivää juhlistettiin myös hyvällä livemusiikilla PoriJazz-tapahtumassa. Elämän rakkaus ja puutarharakkaus ovat lähes yhtä tärkeät !

Särkynytsydän on parhaan kukintansa ohittanut,
mutta kaksi herttaista valkoista sydäntä löytyi
vielä lehdistön lomasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti