Loma-ajan kastelujärjestelmä pelastaa ruukkuistutukset



Pienellä jännityksellä sitä palaa matkalta mökille takaisin. Lähinnä ruukkuistutukset ja uudet taimet tarvitsevat säännöllistä kastelua, eikä kukintaa haluaisi menettää lomamatkan aikana.
Luin jostakin vinkin kastelujärjestelmästä, joka on helppo toteuttaa. Vanhasta t-paidasta tai tiskiliinamateriaalista leikataan pitkiä suikaleita. Toinen pää työnnetään multaan muutaman sentin syvyyteen ja toinen pää esim. vedellä täytettyyn kastelukannuun.



Ostin uuden rullan tiskiliinaa mökin kukille, kaupunkiasunnon
istutuksille käytin vanhaa t-paitaa.




Amppelit otin alas kastelujärjestelmän piiriin.


Ämpäri oli lahtiessä lähes täynnä.





Suikaleiden päät ovat viitisen senttiä mullan alla.


Tämä niksi toimi! Palattuamme Norjan-matkalta ja autosta ulos astuttuani halusin tarkistaa heti ruukkumultien tilanteen. Ne olivat sopivan kosteat ja vesisäiliönä toimineiden astioiden veden pinta oli laskenut huomattavasti. Myös sää oli ollut suotuisa, Lempäälässä oli ollut poissaollessamme viileää, pilvistä ja vähän sateistakin. Ennen reissuun lähtöä nypin kukat pois, jotta niitä kehittyy ilman taukoa.





Paluun jälkeen ämpärin pohjalla on vain vähän vettä.


Kanna kiittää kastelusta avaamalla uuden kukkavanan.


Räkättirastaat olivat hääränneet puutarhassa marjojen parissa, mansikoita oli nokittu ja viinimarjasato näyttää pienemmältä nyt kuin ennen matkaa. Violetit ulostenokareet polulla paljastavat syyllisen. Toisaalta, en halunnut virittää marjaverkkoja, sillä niihin tarrautuneet linnut ovat ikävä näky. Päätin niellä aiheutuneen tappion.
Uusimmat kasvit pitää ottaa heti tehokasteluun, niillä on juurtuminen vielä kesken.



Pallolehtikuusi `Kornik` on tänä kesänä hankittu
ja tarvitsee lisäkastelua juurtuakseen.

Nurmikko ei kasva näin keskikesällä enää voimakkaasti, joten leikkuuseen ei tarvitse heti ryhtyä. Oulun taimiston tuliaisille pitää suunnitella sijoitusta, se onkin oman jutun aihe.


Lue Norjan-matkamme vaiheista:

https://pisaroitaliljarannasta.blogspot.com/2019/07/ajatuksia-tuhannen-kilometrin-paasta.html




Kommentit

Suositut tekstit