10 puuhaa leikki-ikäiselle mökillä





Kolmevuotias lapsenlapsi kävi kevään ensimmäisellä visiitillä mökillä. Tuon ikäistä kiinnostaa lähes kaikki aikuisten askareet ! "Minä itse" hihkuu pikkuinen, kun nappaa käteensä välineitä tai työkaluja. 
Hän viihtyy mainiosti keksien itse puuhia; kerää käpyjä, kiviä ja laudanpätkiä. Vajasta löytyi turvallisia työkaluja ja hän heti sahaamaan ja ruuvaamaan. 
Pappa rakensi pikaisesti kilpa-auton, kiilan muotoinen puupala ja neljä pyörää ranteen vahvuisesta oksasta . Ne ruuveilla kiinni ja voilà, lelutoive on toteutettu !








Oma verstas

Saunan lämmitys on jännää, tuli rasahtelee hassusti ja simsalabim, piipusta alkaa nousta savua. Haravointi on hetken hauskaa , samoin mattojen piiskaus. Se onkin tuntematon kotihomma nykylapselle, mutta hupaisampi kuin imurointi. 

Pensaiden kastelu puutarhaletkulla on lempparipuuhaa (saattaa hippasen osua autoon, grilliin, mummuunkin) . Onneksi äiti otti vintiölle vaihtovaatteet mukaan, sillä hommassa altistuu kastumiselle .




Leppäkerttu herättää paljon kysymyksiä.
                                                 
Pappa sai melkein neljä "leipää"

Viimeiset jäähileen rippeet sulivat eilen. Kivien heittäminen järveen riemastuttaa ja pappa heittääkin "leipiä" malliksi. Järvenrantatontilla kolmevuotiasta ei voi jättää hetkeksikään silmistään. Laiturille astuminen ilman aikuista on kielletty. Onneksi pikkupoika noudattaa sääntöä hyvin! 

Kierrätyskeskuksesta löytyi polkuauto, jota voi vetää narusta, jos polkeminen on raskasta. Sille voi tehdä myös huollon ja pesun.

Papan asentamasta riistakamerasta katsotaan vielä videotallenteita pihapiirissä tassuttelevista luontokappaleista.
Aika kului sukkelaan ja kotona pikkuvesseli tuumi, voisiko mökillä käydä joka päivä !


Leikkien välissä pitää tankata näköalapaikalla !



Seuraavaksi mummu odottelee 9-vuotiasta koululaista visiitille. Hänen ikäistänsä on vaikeampi innostaa mökkipuuhiin. Myös älylaitteet ovat kovia ajankäytöstä kilpailijoita . Postailen tästä myöhemmin ja toivonkin vinkkejä mitä voitaisiin tehdä yhdessä. Katsotaan löytyykö kymmentä aktiviteettia !





Kommentit

Suositut tekstit