Kastelu keväällä

Nuori alppiruusu Rhodorendron "Mikkeli"
Nyt on vesipumppu asennettu kaivoon ja aika tarttua kasteluletkuun. Maasto on kuivahkoa. Täällä ei ole vettä sadellut aikoihin. Ainoastaan maan pintaan jäävää rännänsekaista lunta, jota kasvit eivät saa käyttöönsä.
Ikivihreät pensaat, kuten havut ja alppiruusut, hyötyvät kevätkastelusta. Pidän suojahuput jopa siihen asti kun lehtipuut alkavat olla hiirenkorvalla. Tällöin ne varjostavat jo hyvin ja maa alkaa olla pintasula.
Pinus mugo-vuorimänty
Olemme ottaneet tavaksi kirjata muistiin mukavia ja tärkeitä havaintoja vuoden tekemisistä sekä sääilmiöistä. Kirjassa on monen vuoden ajalta mm; järven jäätymiset ja sulamiset, kevään ensimmäinen saunanlämmitys, sinitiaisen poikasten maailmalle lähtö, uudet istutukset nimettynä ja paljon muuta ! Vertaaminen edellisiin vuosiin on mielenkiintoista. Viimevuonna sinitiaisen pokaset uskaltautuivat maailmalle 14.kesäkuuta (v.2016 sama tapahtui 12.6 ).


Kommentit

  1. Tuo mökkipäiväkirja on tosi hieno juttu, meillä on sama perinne käytössä. Lähes joka mökkikäynnistä on kirjattu jotain muistiin; luonnonilmiöitä, mitä puuhattiin, ja erityisesti kalansaaliit jos niitä oli. Aiempiin vuosiin on mielenkiintoista palata aina välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna, kirjaaminen on tosiaan mukava perinne. Kirjaan voi kaikki kävijät tehdä merkintöjä, eikä tiedot ole salasanojen takana.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit