8 helppohoitoista kukkivaa pensasta




Viime kesänä istutetun jalosyreenin "Moskovan
kaunotar" kukintaa odotan innolla

Tässä postauksessa esittelemäni kasvit eivät tarvitse talvipeittelyä tai hoitoleikkauksia. Aurinko tai vähintään puolivarjo vaatimuksena istutuspaikan suhteen. Atsalea menestyy varjossakin, eikä maan laadullakaan ole suuria vaatimuksia.

Hoidoksi tietysti tarvitaan kasvinmukaista lannoitusta ja tarpeeksi kastelua. Kaikki ovat kukkinnaltaan erittäin kauniita.

Tässä Moskovan kaunotar kukassa. 


Atsalean kukinta on kaunis, tässä
vielä nupullaan. Se on helppo-
hoitoisin kukkiva pensas.
Se menestyy vaatimattomammissakin
olosuhteissa

Viime keväänä istutetut jalohortensiat ovat tekemässä silmuja. Vaikka niiden oksisto paleltuisi täysin talvella, se kasvattaa uudet versot ja kukkii jo samana vuonna. Niiden pitäisi kukoistaa keskikesästä myöhään syksyyn. Meillä riippuu kasvuolosuhteista, käykö näin. Minun pihassani olevat lajikkeet ovat : safiirihortensia"Twist-n-shout" sekä "Bloom Star". Nämä hortensiat vaativat 6-8 tuntia aurinkoa päivässä kukkiakseen. Naapurissa sijaitsee korkeita mäntyjä, jotka varjostavat osan päivästä pihaamme. Oikeat valo-olosuhteet on ehkä tärkein asia kasvien menestymiseksi. 


Pilariruusu "Johna Davis" virkoaa vaikka
rusakko on typistänyt oksaa.


John Davis kukassa 


Tässä nuoressa Merveillessä on
kukkia vielä harvassa.
3-vyöhykkeeltä pohjoisempaan se
tarvitsee peittelyn. 


Olen valinnut puutarhaani mahdollisimman vähän hoitoa vaativia kukkivia kasveja. Yksi niistä on pilariruusu "John Davis". Kanadassa laji on jalostettu kestämään kylmiä talvia ja tauteja sekä kukkimaan pitkään. Nuppuja kehittyy sekä uusiin, että vanhoihin versoihin. Kasvi on omajuurinen, joten se ei kasvata villiversoja. Vaikka maanpääliset versot paleltuisivat, kukkivia versoja puskee keväällä esiin. Ranskanruusu "Merveille" omaa samoja ominaisuuksia. Kukinta ei ole yhtä pitkä, mutta luvataan olevan sitäkin komeampi. Vielä en ole kokenut omani kukintaa, Rusakko typisti tämänkin kasvin melkein maata myöten, mutta uutta kasvua näkyvissä ! Ensi talveksi pitää muistaa jänisverkon virittäminen tähänkin.

Louise Bugnet on Rugosa-ruusu, 
joka voi hyvin, kunhan lannoittaa 
ja leikkaa kuivat oksat keväällä pois. 

Lumipalloheisin nuppuja käytetään
mm. kukkakimppujen 'pohjina' 

Lumipalloheisin lumen valkeat kukat. 


Safiirihortensia tuo pitkän kukintansa ansiosta väriä puutarhaan. 

Laiskuuttani en ole hankkinut helppohoitoisia kasveja. Mökillä käydään viikon tai kahden välein joten puutarhan pitää kukoistaa ilman päivittäistä hoivaa.

Muutamia ihanuuksia muuten vaan:


Tarhakurjenmiekan viuhkamainen lehdistö
hyvässä kasvussa

Omenankukat pian auki!

Särkynytsydän hyvässä kasvuvauhdissa

Bonuksena vielä syyshortensia "Vanilla Fraise" . Lajin mukaisesti kukkii vaniljanvalkoisin kukin syksymmällä. Oksia voi typistää keväällä, jos haluaa tuuheamman pensaan. Koristearvoa tuo ympäri vuoden punaisena loistavat oksat!

Näillä pensailla puutarhasi on aina kukassa!


"Vanilla Fraise" kukki upeasti viime elokuussa.

Jos ajattelet ystäväsi hyötyvän tästä postauksesta, niin jaathan eteenpäin




Kommentit

Suositut tekstit