50-neliötä hyötykäytössä, vanhan mökin kunnostusta.




Meillä on 50-neliötä tilava mökki. Iso huone on oleskeluun tarkoitettu. Siellä sijaitsee kaksi sivusta vedettävää laverisohvaa, jotka mahdollistavat yöpymisen neljälle. Jatkettava pöytä joustaa tilanteen mukaan kun ruokailijoita on enemmän. Isäntäväki nukkuu makkarissa ja siellä on myös vieraspatja, jossa pienimmät nukkuvat tarvittaessa.


Makuuhuone 


Oleskelutila 



Tämä takka on luottettava , kun pitää saada
nopeasti sisälämpö ylös.




Pintaremonttia pitää tehdä silloin tällöin. Tänä vuonna laatoitin takan ja puuhellan taustat sekä keittiön välitilan. Olin ostanut laatat jo vuosi sitten, mutta vasta nyt heräsi innostus ja viileä toukokuun alku motivoi ryhtyä puuhaan. 
Laatoittaminen on muuten tosi helppoa sillä yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät netistä ja tässä tapauksessa ei tarvittu vesieristystä.


Välitilan laatat olivat tiukassa.









Laatoitus on valmis






Keittiö on pieni, mutta ulkoterassi ja grilli
ovat käytössä säiden salliessa.


Seinille ja lattioille olisi kiva saada uusi maalipinta , mutta se vaatii oikean mielentilan. Kesänviettopaikasta ei kannata tehdä työleiriä. 
Lattiamaali on valmiina varastossa ja onkin helppo ryhtyä työhön kun kaikki tarvikkeet on hankittuna. Minulle remontointi on pitkän ajan projekti.  Ja ajan myötä saattaa syntyä uusia parempia ideoita.


Viisikymmenluvun heiluriovet.

En ole juurikaan hankkinut huonekaluja tai sisustustustuotteitta tänne, mielummin karsin pois. Edelliset sukupolvet ovat olleet säästäväisiä ja tästä johtuen tavaraähky on täyttänyt peräkärryn äärimmilleen useammin kuin kerran. Osan kalusteista olen maalannut ja verhoillut uudelleen. Enimmäkseen kuitenkin viihdymme ulkosalla.

Vanhoja maalausoppaita löytyi lipaston laatikosta. Näistä ajoista moni asia on muuttunut, mutta tärkeitä neuvoja löytyi tähänkin päivään.












Kommentit

Suositut tekstit