torstai 16. toukokuuta 2019

Monivuotisia kesäkukkijoita


Ruukkuneilikka

Kesäkukkien valinta on aina vaikeaa, valikoimaa on runsaasti. Ja värejä ! Työskentelen päivittäin värien kanssa , joten olen lähes aina valinnut valkoisia pihakukkia sekä kaupunki- että kesäkotiin. Ilmeisen helppo valinta runsaudenpaljoudessa. 
Tänä vuonna on toisin. Viime kesän superhelteitä muistellessa aloin nähdä mielessäni trooppisia kasveja. Googlettelin aiheesta ja näin värikkäitä kasveja, upeita muotoja niin kukissa kuin lehdissä. Keltaista, sinistä, pinkkiä, oranssia, punaista ja fantastiselta näyttää!
Isot kellomaiset kukinnot sekä viuhkamaiset tai isot paksut lehdistöt ovat tyypillisiä .
Keltaisena ostettu kiinanruusu yllätti avaamalla
vaaleanpunaisen kukan, johtunee käyttämästäni
Kekkilän ruusulannoitteesta


Maljaköynnös

Perinteisissä kesäkukissa näitä ominaisuuksia aika vähän löytyy, sen sijaan huonekasveissa enemmän.
Kiinanruusu sekä maljaköynnös sädehtivät torvimaisin kukinnoin. Värivaihtoehtoja löytyy punaisen eri sävyissä valkoisen lisäksi. Myös bougainvilleaa, etelän ihmettä, saa monissa sävyissä. Purppura lienee tunnetuin ja näyttävin.

Myös kannat ovat eksoottisia komistuksia. Kukinnan lisäksi lehdistö on upea ja tämä sopii myös yksittäiskasviksi. Kannan mukuloita voi yrittää talvettaa kotioloissa.
Sinisarjan kukat ovat välimeren siniset ja sen lehdistö on hauskan näköinen puska ruukussaan.


Keltainen kanna

Kannan lehti on oma taideteoksensa


Sinisarja


Kaikille jutun kasveille yhteistä ovat; aurinko mutta ei suora paahde, tasainen kastelu, lannoitus, kylmänarkuus ja osa kasveista vaatii leikkausta kukkiakseen. Eli aika haastavan ruukkupuutarhan olen hankkinut, saapas nähdä kuinka pärjään näiden kanssa. Myös sääolot ovat suuressa roolissa. Olen päättänyt huolehtia näistä ensin kotioloissa ja lämpimien säiden saapuessa siirrän mökkiolosuhteisiin. Osan kasveista istutan kestokasteluruukkuun, jotta mullan kosteus pysyisi tasaisena.


Uudenguineanliisassa on teemaan sopivat värit, viihtyy muista poiketen varjossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti