perjantai 6. maaliskuuta 2020

MökkiremonttiaPINTOJA SIISTIKSI

Kevään puutarhapuuhia odotellessa, sain puhtia alkaa toteuttamaan pitkäaikaista toivetta pienestä remontista sisätiloissa. Seinien tapetit ovat ajan saatossa nokeentuneet, hellassa ei aina veto ole riittänyt ja se on lykännyt savua sisätiloihin. Palovaroitinten toimivuus on tuolloin tullut testattua!

Lattia on kaksikymmentä vuotta sitten maalattu tummanruskealla ja nyt pitäisi saada siihen vaalea sävy, se tekisi pieneen mökkiin mukavasti tilantuntua. Samalla lankkulattioihin ilmaantuneet raot saadaan peitettyä ja saattaisihan se hippasen auttaa pitämään kylmää loitolla.Nurkat ja listojen reunat on maalattu pensselillä,
muualla käytin telaa.

Pakkelilla täytetyt raot kannattaa hioa tasaiseksi.


Toinen puoli olohuoneesta on työn alla.

TYÖN SUUNNITTELU JA POHJATYÖT

Jotta huonekaluja ei tarvitse viedä pois remontin alta, teemme työn osissa. Olohuoneessa kaikki tavarat siirretään yhdelle seinustalle ja osa makuuhuoneeseen. Seinistä paklataan kolhut ja reiät, poistetaan irti olevat kohdat tapeteista ja lopuksi hiotaan kevyesti tasaiseksi.
Tämän jälkeen maalaan nurkat ja tarkat kohdat pensselillä. Laajat pinnat työstän telalla, näin homma etenee nopeasti. Kaksi maalikerrosta ja voi kuinka palkitsevaa on nähdä työn jälki. Kylläpä seinät olivatkin olleet nuhruiset!

Lattian pohjatöissä isoin homma on rakojen tilkitseminen. Sen jälkeen on pakkelin annetava kuivua seuraavaan päivään. Sitten kevyt hionta ja maalipesu riittää pohjatöiksi. Samoin kuin seinät, maalaan lattialankut sekä pensselillä, että telalla. Muutos on hurja, sillä tummanruskea vaihtuu vaaleanharmaaseen sävyyn. Tekemiseen tulee himo. On mukava saada urakka valmiiksi kun kevään tullen tulemme olemaan yhä enemmän mökillä.

Kun puolet olohuoneesta on tehty, sama toistetaan toiselle puolelle. Ensimmäisen maalausurakan kuivuttua , tavarat voi siirtää odottamaan toisen vaiheen valmistumista.Olohuone on valmis.


Takan taustan laatoitin vuosi sitten, hiljaa
hyvä tulee!IHANA LOPPUTULOS POIKII LISÄÄ

Pieni mökkikeittiömme on epäkäytännöllinen ja nythän olisi hyvä parannella sen toimivuutta. Keittiösuunnitelma on valmiina toteutukseen. Samalla vanha lattialiesi lähtee kierrätyskeskukseen ja uudet keittotaso ja uuni tuovat helppoutta ruuanlaittoon. Nyt on sähkömies tilattu paikalle irroittamaan vanha laite ja koska lieden paikka siirtyy metrillä, pitää sekin suunnitella hyvin. 

Budjetin haluamme pitää mahdollisimman pienenä. Mukava suunnitella ja toteuttaa remonttia itse!

Tulethan katsomaan kuinka keittiöremonttimme eteni ja millaista jälkeä tuli!


4 kommenttia:

 1. Oi miten ihana muutos jo nyt. Kyllä sitä saa suuren muutoksen aikaiseksi loppujenlopuksi pienelläkin budjetilla. Minä ja mies ei tykkää yhtään maalaamisesta mutta ollaan kuitenkin tehty sitä mökillä ja lisää vielä on tulossa. Mukavaa kun postasit tämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Täytyy myöntää, että meni muutama vuosi, että sain aikaiseksi aloittaa. Ja tietenkin ylimääräistä aikaa pitää löytyä, mutta tekijää työ taaskin palkitsi. Työniloa sinulle ja miehellesi!

   Poista
 2. Tosi hyvännäköistä jo nyt. Vaaleat pinnat ovat paitsi raikkaat, niin tuovat tosiaan avaruuden tuntua pieneenkin tilaan. Tuo lattian tilkitseminen on ollut varmasti kova urakka. Kauniin lopputuloksen vuoksi, kannattaa sietää hieman epämukavuutta.
  Meillä on koko avioliiton ajan (47 vuotta) rakennettu ja rempattu minibudjetilla, joten tiedän, mitä on tehdä remppaa kalustetuissa ja asutuissa tiloissa.
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Kirsti Kaija! Nuo huikeat avioliittovuodet ovat arvostettavat. Kaikki yhteiset kokemukset (myös remontointi) ovat parisuhteen liima!
   Ihanaa viikkoa sinullekin!

   Poista

Blogitekstisuositus

Kesäparatiisi vai työleiri