perjantai 20. maaliskuuta 2020

6 x parempi keittiö

6 PARANNUSTA MÖKKIKEITTIÖÖMME


Sisätilojen freesaus maalilla ja keittiöön lisää kaappi- sekä laskutilaa oli toiveeni ja se toteutui. Kun vapaa-aika on lisääntynyt ja varmasti vietämme enemmän aikaa mökillä, silloin käytännöllisyys on yhä tärkeämpää. 

Työskentelytaso siirtyi uudistuksessa toiselle puolelle keittiötä ja sijoittui luontevasti ikkunan alle. Samalla jäi yläkaapit kokonaan pois. Tason alla on kaksi laatikostoa, jotka ovat käytännöllisemmät kuin kaapit, joiden perälle tavarat jäävät helposti pimentoon. Uusi kalusteeseen upotettava uuni ja kahden levyn liesitaso pääsivät viereen. Laskutilaa tuli molemmille puolille lisää. Kiertoilmauuni on kätevä, jos kokkaa useampaa ruokalajia kerralla. Lieden vieressä on mausteet piilolaatikossa.

Ikkunasta tuleva luonnonvalo piristää kokkaajaa ja samalla voi pitää silmällä mökkitietä saapuvia vieraita.

Jääkaappipakastin on sopivan kaukana lämmön-
lähteistä, sähkö- ja puuhella täydentävät toisiaan.


Laatikostot vetävät hyvin tavaraa ja alimmaiset
jäivätkin vielä aivan tyhjiksi.


Tiskaussoppi jäi sijoilleen. Vanhat kalusteet saivat
maalia pintaan, uudet vetimet ja pöytätason.


Iso puuhella sai jäädä myös omalle paikalleen.

NÄYTTÄVÄ HYLLYKKÖ


Työpaikkani loppuunmyynnistä hankin teollisuushenkisen hyllykön. Tiedät varmaan tunteen kun jokin asia on saatava, vaikka sijoituspaikkaa ei vielä ole katsottuna. Minulle se oli tämä kaluste ja nyt se komistaa keittiötämme. Mikrolle löytyi paikka hyllyltä, aivan käden ulottuvilta työskentelytilasta katsoen. Keksi- ja sokeripurkki (pois pienten kätösten ulottuvilta) sekä kattilat ja muu päivittäisessä käytössä tarvittava löysivät paikan siitä. Ylähyllylle sijoitin "ruuvattavat" valaisimet ja nämä tuovat kaivattua lisävalaistusta tilaan.

Ylähyllyn valaisimet korostavat komeata
kalustetta ja tuovat lisävaloa.Kaikki tarvittavat ovat käden ulottuvilla.


Näkymä keittiöstä olohuoneeseen ja eteisen
heilurioville.

Hintaa keittiökalusteille ja kodinkoneille tuli yhteensä n. 1300 euroa. Kokoaminen on helppoa ohjeiden mukaan. Akkukäyttöinen ruuvinväänin nopeuttaa työtä paljon ja pistosaha tarvitaan aukkojen sahaamiseksi tasoihin.

Ensimmäiset perunat on nyt keitetty ja itse suunniteltu keittiö toimii kuin unelma. Tässä kohtaa urakkaa sitä on tyytyväinen parannuksiin ja loppuvuosi mennäänkin sitten ilman isompia hankkeita. Parisuhdekin kesti koettelemuksen!


Tässä linkki vuodentakaiseen:
https://pisaroitaliljarannasta.blogspot.com/2019/05/50-neliota-hyotykaytossa.html


MUUTAMA MIETE


Nyt kun maailmalta yrittää tulla uhkia, joita on vaikea hallita, huomaan, ettei se paljoa muuta elämääni. Tämä remontti oli ajatuksissa toteuttaa tänä keväänä eikä suunnitelmia tarvinnut muuttaa. Täällä olen syrjässä maailmanmenosta ja aika on lentänyt kuin siivillä.
Mökillä talvettamani kanna puski kauniin keltaisen kukan kiitokseksi hoivasta. Eli tällä hetkellä kaikki hyvin!

Nyt on hyvää aikaa lukea blogeja, joihin kirjoittajat laittavat elämän- ja sydämenasiat muiden koettaviksi .Hyviä vointeja kaikille! 
6 kommenttia:

 1. Onnea "uudelle" keittiölle!
  Näyttää kodikkaalta ja toimivalta.
  Kaunis kanna.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nautitaan todellakin aurinkoisesta viikonlopusta 🤗

   Poista
 2. Mökkikeittiönne on upea! Tyylikäs ja käytännöllinen. Hinta oli minulle yllätys, koska ajattelin keittiön maksaneen enemmän. Meillä on jossakin vaiheessa edessä keittiöremppa. Tuli vain yksi varsin ikävä yklätysremppa tänä talvena - kattoremppa. Mutta kohta kerrallaan koti kuntoon :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja K! Yllätyksiä tulee ja katto on tärkeää laittaa kuntoon, samat huolet meillä! Aurinkoista viikonloppua sinulle!

   Poista
 3. Todella kiva ja näyttävä tuo hyllykkö! Ei yhtään liian massiivinen tai raskas, vaikka isolta näyttääkin. Sopii hyvin kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Hyllykön koko mietitytti minuakin, mutta käytössä vasta näkee onko se tarkoituksen mukainen tuossa. Tällä hain hiukan särmää tilaan, ettei tulisi liian uuden näköistä.

   Poista