lauantai 14. maaliskuuta 2020

Mökkikeittiön päivitysLISÄÄ LASKU- JA TYÖSKENTELYTILAA


Pienen mökkikeittiömme hankaluudet on nyt päätetty ratkaista, jotta ruuanlaitto ja muut toiminnot helpottuisivat. Ongelmana on pieni, 80cm leveä työskentelytaso, josta kahvinkeitin vie osansa. Myös nurkkaan sijoitettu sähköliesi on hankalassa paikassa käytön kannalta. Toisella puolella ei ole lainkaan laskutilaa, joten pilkotut ruoka-aineet pitää siirtää eri puolelta keittiötä pannulle paistumaan. Tiskikaappi ja puuhella saavat jäädä sijoilleen. Jääkaappipakastin muuttaa vastakkaiselle seinälle.

Olen miettinyt pienen keittiömme ratkaisuja pitkään. Suunnitelmat ovat vaihtuneet ja tämä viimeisin on käytännöllisin niistä. Nyt olen tyytyväinen, etten ryhtynyt remontoimaan hätäisesti. Näillä mietteillä on hyvä lähteä toteutukseen.Lähtötilanne on tämä.


Seinät ja lattia saavat uuden maalipinnan,
samoin kuin olohuoneessa on juuri tehty.Vaalea sävy tuo valoa pohjoisen puolella
sijaitsevaan keittiöön.


SUUNNITELMASTA TOTEUTUKSEEN


Mittasin keittiön ja syötin tiedot keittiösuunnitteluohjelmaan. Lopullinen silaus tehtiin tavaratalossa keittiömyyjän avustuksella. Pinnat ja värit oli helppo valita, kun osat pystyi myymälässä yhdistelemään mallipaloin toisiinsa. Saimme tarvikelistan käteemme ja tuotteiden keräily kävi helposti, sillä tuotteet olivat listassa etenevässä järjestyksessä. Kanta-asiakkaana saimme peräkärryn lainaan kahdeksi tunniksi. Tämä riitti meille hyvin, sillä tavaratalo sijaitsee mökkimatkamme varrella.

Tiistaiaamu oli rauhallinen tavaroiden hakuun.


Tästä alkaa kokoonpanourakka.

 

VAIHEITTAIN KOHTI LOPPUTULOSTA


Kolmen kaapin kasaus laatikkoineen ja aukon sahaus liesitasolle vei noin puoli päivää. Viivästystä aiheuttaa se, että haluamani etusarjat laatikoihin olivat omasta tavaratalostamme loppuneet. Tilasin ne kotitietokoneella netistä, joten valmista tulee myöhemmin. Sähkömiestä tarvitaan lieden ja erillisuunin asentamiseen ja hän pääsee maantantaina paikan päälle. Olemme valmistaneet ruuat grillissä tai lämmittäneet eineksiä mikrossa keittiön ollessa remontissa.Uudessa keittiössä voi ruokaa valmistaessaan
seurailla ikkunasta vaikka säätilaa.Uuden uunin sijainti ja kiertoilmatoiminto ovat
iso parannus verratuna vanhaan.

Ensi viikolla saamme keittiön valmiiksi, mutta jo nyt uudet puitteet ihastuttavat. Olipa hyvä, että saimme tämän muutoksen aikaiseksi.

Uudet kuvat ja postaus keittiöstämme tulevat heti kun viimeistely on valmis!

2 kommenttia:

  1. Kiva lukea ja katsella keittiöprojektianne. Laskutila on kyllä tarpeen. Jään innolla odottamaan seuraavaa keittiöprojekti-postaustasi. Hyvää viikonloppua <3

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Kesäparatiisi vai työleiri