Mökille latautumaan


JUNALLA MÖKILLE


VR on lisännyt lähijunavuoroja yhteistyössä mökkikuntamme kanssa. Päätinkin kokeilla junaa lauantai-iltana työpäivän jälkeen, sillä puoliso oli jo perjantaina ajellut mökille. Hän kyllä hakisi minut asemalta.
Matkan edullinen hinta yllätti, 2,70€ suuntaansa, on vähemmän kuin sama bussilla. Ja kuinka nopeasti 25 kilometrin matka taittui! Pääsin viideltä töistä ja olin Lempäälässä jo vartin yli. Sama matka bussilla olisi kestänyt n. puoli tuntia. Aika kiva säästö niin lompakossa kuin ajassakin.




Kymmenen minuutin matkalla ei ehdi takkia riisua.

GRILLAUSTA


Nälkä on tietysti hurja työpäivän jälkeen, joten hampurilainen olisi nopea koota lautaselle. Käytännöt menevät uusiksi kun talvi ei meinaa tulla. Paistamme siis hampurilaispihvit ulkogrillissä ja sämpylät saavat siinä myös nopeasti rapsakat pinnat. Todella herkullista ja nopeaa, samaa makua ei löydy pikaruokapaikoista.


Itsetehtyä pikaruokaa.


KANNA HERÄILEE KEVÄÄSEEN


Syksyllä laitoin koko kesän kukkineen kannan talvehtimaan pimeähköön pikkuhuoneeseen mökillä. Tämä on ensimmäinen kokeiluni kannan kanssa. Huoneessa on 14 astetta lämpöä silloin kun emme ole itse paikalla ja se on hyvä viileys talvettamiseen. 
Pari viikkoa sitten huomasin kasvin kasvattaneen vihreät alut kuin salaa. Nostin ruukun ikkunalle ja aloitin kastelun. Lisäsin myös lannoiterakeita kasvun tueksi. Lisääntyvä päivänvalo auttaa tietysti myös!



Kanna oli kasvattanut uutta lähes pimeässä.



Lisääntyvän valon ja kastelun myötä
kasvi komistuu.



Vihreä on lempivärini keväällä!

SÄÄ PUHUTTAA


Kaksi vuotta sitten lunta oli paljon. Alla havainnekuvat lumitilanteesta silloin ja nyt. Ne kertovat isosta muutoksesta, joka herättää ajatuksia.


V. 2018 lunta oli kaikkialla.



Talviselta näytti.....



....toisin kuin nyt!


Mietinkin, että enää ei voi puhua kesämökistä, sillä olemme tammikuussa olleet joka viikonloppu mökillä yötä. Ainosataan joulukuun pimeimmän ajan jätimme tulematta. Vapaa-ajanpaikan suuri etu on lyhyt välimatka vakituiseen asuinkuntaan.

Mukavaa tammikuun loppua!




Kommentit

  1. Olipa kiva postaus. Pinnat VR:le.
    "Vuodet eivät ole veljeksiä", sanotaan ja sen kyllä näkee kuvistakin.
    Itse toivon talven tulevan siksi, kun kotiudumme reissusta.
    Mukavaa viikkoa sinne!
    Terkkuja Brisbanesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset, olettekin melkein toisella puolella maapalloa! Siellä varmasti on valoa riittämiin ☺️. Mukavaa reissua!

      Poista
  2. Terveisiä Los Cristianoksesta! Palmuja, kaktuksia ja rantaelämää ennenkuin palataan kummallisen kevättalven pariin Etelä-Ruotsissa. Hauska yllättävä juttu tuo kannasi. Saa nähdä mitä keittiöni ikkunassa versoo tällä välin. - Hyviä mökkihetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin jännät olosuhteet täällä pohjoisessa tänä talvena! Pitääpä jäädä odottamaan , mitä sinun kotipuutarhassasi on tapahtunut 😊

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit