sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Ikkunan ja oven uusimista mökille.
Toukokuussa tilatut ikkuna ja ulko-ovi toimitettiin pari viikkoa sitten. Kesämökkiimme uusittiin suurin osa ikkunoista jo viime vuonna, mutta jätimme yhden ikkunan ja oven vielä harkintaan. Olimme kuitenkin niin tyytyväisiä uusiin, että päätimme laitattaa vielä nuo.


Asentaja mittasi aukot tarkasti toukokuussa ja laittoi oven ja ikkunan tilaukseen.Toimitusaika tuntui pitkältä. Kesäaika on tietysti sesonkiaikaa ikkunatehtaille, eikä meillä ollut mitenkään kiire asennuksen kanssa. Hyvä, että saamme kuitenkin talveksi uudet. Valitsimme kotimaassa valmistetut kolminkertaiset lasit. Ero vanhojen ja uusien ikkunoiden lämmöneristävyydessä on huima. Rakennus on 50-luvulla rakennettu, eikä puitteita saanut tiivistettyä hyvin. Sähkölasku pieneni remontin jälkeen noin kolmanneksella ja puita säästyi, kun lämmitysvälit pitenivät.


Tämä ovi ja ikkuna ovat uusimisen kohteina.

Vanhat ovet ovat tukevatekoisia, mutta siksi
myös erittäin raskaita käsitellä.Kolme lukkoa vaihtuu yhteen.Ikkunalaudat ovat yllättävän hyvässä kunnossa
vaikka niitä ei ole pellitetty.Uudet ikkunat ja ovet ryhdistivät rakennusta niin sisältä kuin ulkoa. Mökki on lisäeristetty vuosia sitten ja kuten usein rakennusprojekteissa käy, listoitukset sisällä on jääneet tekemättä. Nyt saamme viimeistellyt sisätyöt kun ammattilaiset hoitavat asennuksen.

Ikkunan pesu helpoittui, kun työ onnistuu sisältäpäin.  Kahteen ikkunaan otimme hyönteisverkot, jotta voi huoletta tuulettaa ilman pelkoa ininästä ja surinasta kesäyönä.

Uudet ikkunat ovat puu/alumiinivalmisteiset, joten ne ovat huoltovapaat. Maalaustalkoot saa unohtaa kokonaan.
Huojentava tieto tuli vanhoja purettaessa; lahoa tai kosteusvaurioita ei ole rakenteissa lainkaan. Vanhoissa rakennuksissa niitä remonttien yhteydessä usein löytyy.Vanha on aina vanha. Tämäkin kohta on pian
kuin uusi.Gyprokin reunat näkyvissä lisäeristyksen jäljiltä.


Lakattu ovi on joskus maalattu. Maali lohkeilee pahasti.

Saamme takaoveen myös uuden lukon, jonka avain on sarjoitettu etuoven kanssa. Avainnippu kevenee huomattavasti!


Asentajat saapuivat aamutuimaan ja aloittivat purkamistyön. Purkamisesta aiheutui aikamoinen sahanpurusotku. Olimme eristäneet remonttialueen suojamuovilla, näin siivous jäi sisätiloissa minimiin.


Välillä pitää taipua aikamoisiin suorituksiin.Näistä on mökkimme seinät rakennettu.


Tarkkaa sovitusta.Uusi ovi on paikoillaan.


Työn edetessä tajusin, että vanhan rakennuksen saneeraus on työläämpää, sillä joka ikinen lista pitää mitata ja sahata tarkasti sijoilleen. Onneksi saimme rakentajat, jotka tekivät erittäin tarkkaa työtä, vaikka aurinko alkoi laskea ja varmasti lauantaisauna oli jo miesten ajatuksissa.Valmista tuli!


Vuorilaudat on pohjamaalattu. Pintamaalin ne
saavat ensi keväänä.Tilausvaiheessa päätimme vaihtaa uuteen oveen kätisyyden
toiselle puolelle, tämä on luontevampaa käytössä.Valmista tuli päivässä ja suuret kiitokset asentajille vielä!

Tällainen kesäpaikkamme on:
https://pisaroitaliljarannasta.blogspot.com/2019/04/vapaa-ajanpaikka-nimelta-liljaranta.html

2 kommenttia:

 1. Näyttääpä hienolta, eikä lämpö karkaa harakoille. Teillä (ja meillä) kävi tuuri uusien ikkunoiden ja ovien asennusten kanssa.
  Ja hyvä niin, sillä netissä on riittävän monta vastakkaista tarinaa.
  Meillä laitatettiin uudet ikkunat ja ulko-ovet vuosi sitten talviasuttavaan taloomme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hyvät työntekijät ovat kullan arvoisia! Kun aikataulut pitävät ja homma sujuu, uskaltaa ryhtyä muihinkin projekteihin!

   Poista