Juhannusmenu, esivalmisteltua, perinteistä ja maukasta !


BRUNSSI


Pienet karjalanpiirakat munavoilla
Lihapullat
Vesimelonia
Croissantit hillolla
Kylmäsavulohileivät
Minipannarit, vaahterasiirapilla,marjoilla ja
kermavaahdolla
Kahvi

PÄIVÄLLINEN


Ribsit
Lohta grillissä
Silliä
Uudet perunat ruskistetulla voilla ja 
tuoretta timjamia
Kreikkalainen salaatti
Nyhtöleipä
Kuplavettä limesiivuilla

JUHANNUSKAHVIT

Mansikkakakku a la Annika
Suklaasuukkoja
Kahvi
Kermalikööri

ILLALLA

Grillimakkaraa
Päivällisen herkkupaloja


Lapset ovat päättäneet lähteä mökillemme juhannuksen viettoon jo aatonaattona, heti töiden jälkeen. Itse olen töissä kahdeksaan asti, joten valmistelen kaiken mahdollisen aamupäivällä.

Aamulla ribsit uuniin, ne saavat unohtua sinne muutamiksi tunneiksi. Lihapullat pyörittelen valmiiksi ja paistan uunissa. Ne popsitaan kylmänä brunssilla. Lohileivät ja pannarit teen myös valmiiksi. Pilkon salaattiainekset ja yhdistän ne aattona, kun salaatti asetetaan esille. 

Lapseni pitää leipomisesta ja hän on luottettuni, kun haluan kahvipöytään herkkuja. Juhannuksena ei nälkä pääse yllättämään, grillimakkarat syödään kunnes massut alkavat siitä ilmoittelemaan .


Salaattiainekset valmiina lähtöön.


Karjalanpiirakat maistuvat pienimmillekin.


Kahden suupalan lohileivät.


Lohileivät saivat uuden muodon, sillä leipomo oli epäonnistunut limpun paistossa. Valmiiksi siivutetut leivänpalat katkeilivat jo pussista otettaessa. 
Tämä ei juhannusfiilistäni millään tavalla häirinnyt, luovuutta peliin! Niistä tuli kahden suupalan kerrosleivät ja krouvilla ulkomuodolla sopivat oikein hienosti maalaispöytään ! Mökillä mikään ei ole niin justiinsa.

Nyt on kaikki valmiina jääkaapissa odottamassa lähtöä. Juhannus saa tulla !

Kommentit

Suositut tekstit