Siirry pääsisältöön

Visiitillä Raumalla


Päivän visiitti vanhassa kaupungissa Raumalla on jokakesäinen perinne meillä. 

Sitä vain ihailee vanhaa rakennuskantaa, senaikaisten puuseppien kädentaitoja ja ihanan värikästä puurakentamista.
Talot ovat vieri vieressä ja viihtyisät sisäpihat kutsuvat luokseen. Pitää vain muistaa, että ne ovat jonkun asumuksia, 
eikä pihoille pidä rynnätä ilman lupaa. 

Eräs kahvila oli perustanut takapihalle terassin ja oi kuinka viihtyisä se oli. 
Ja sijaintina parempi kuin kadunvarren jalkakäytävä. Kahvin kanssa ostimme kaneliset peltipullat eikä niin hyviä olla syöty missään!


Kutsu sisäpihan terassille. 


Kanelipulla ja kahvi. 


Pieni maistiainen vanhasta tekstistä. 


Kaunis portti. 


Mitkä värit ja koristeet! 

Pikkupojat kivellä. 


Ruusuköynnös ja pihassa kaikki niin siistiä.

Video käynnistä löytyy :
https://www.instagram.com/omallakotosalla?igsh=cTVvYTB6Nml4M2h4
 
Kuvattavaa olisi ollut paljon enemmän, mutta päätin ihan omin silmin nauttia kauniista Rauman kaupungista. 

#Rauma #kotimaanmatkailu


Kommentit

  1. Tuolla on varmasti kaunista ja tunnelmallista. Historian havinoita. En ole koskaan käynyt, on sen verran matkaa. Porvoon vanhassa kaupungissa satunnaisesti olen käynyt ja sekin on kaunis. Elettiinhän sitä ennenkin, vaikka nykyaikana ei meinaa sitä muistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoossa on hyvin samantapaisia vanhoja rakennuksia ja kujia. On tosiaan eletty ennenkin; elintaso on ollut matalampi, mutta varmasti muuten paljon rikkaampaa arkea ja juhlaa.

      Poista
  2. Rauma on kyllä hieno kaupunki. Vietin siellä kerran synttäreitäni mustan pitsin yössä. Pettymys oli, kun ei sitä mustaa pitsiä ollut missään. Oli kuulemma kaikki myyty ja alkuviikosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, olipa se suosittua. Mutta sehän onkin tunnettu tapahtuma👌

      Poista
  3. Pitäisikin tutustua Raumaan ja etenkin vanhaan kaupunkiin.
    Kauniita kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 👌 Rauma on juuri sopiva kohde päivän visiitille. Kannattaa valita aurinkoinen tai vähintään pilvinen päivä, sillä parhainta on kulkea katuja ja kujia ihastellen maisemia.

      Poista
  4. Rauma on hieno paikkakunta ainakin kuvista päätellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on, meillä Tampereella on jätetty vain muutama vanha puutalo purkamatta.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  5. On siellä kaunista!
    Onpa ihanaa, että kävit vierailulla blogissani. Sinulla on todella kauniita ja mielenkiintoisia postauksia. Kirppislöytöikkuna-postaus on toistaiseksi suosikkini, rakensitte todella viihtyisän, suojaisan tilan. Ja mikä maisema! :)

    VastaaPoista
  6. Mukava päivävisiitti höystettynä kauniiden kuvien kera. Rauma on minulle jokseenkin tuttu. Asuessani siellä päin vuosikymmenet tuli Raumalla käytyä silloin tällöin

    VastaaPoista
  7. Kerran kesässä Raumalla kuulostaa hyvältä.... sopiva matka meiltäkin ajella sinne.
    Vuoroon joku lapsenlapsista mukana. Eräänä kesänä varasin 10-vuotiaan iloksi Wanhan Rauman Kummituskierroksen... jestas... se olikin niin pelottava, että ei ole nukkunut sen jälkeen yläkerrassamme... Siellä on muuten loistavat fillarireititkin... niistä ei sentään ole traumoja syntynyt!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooooo, kuulostaa jännältä, ei ihme, että kierros jäi kummittelemaan 😯 Tuo fillarointi olisikin oikein hyvä tapa tutustua kaupunkiin!

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  8. Kiitos matkakohdevinkistä. Kauniita kuvia!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelmatyö ja vinkit kuinka se löytyi

ASIOILLA ON TAPANA JÄRJESTYÄ  Niin kulunut fraasi, mutta omalla kohdallani toteutunut elämäni käännekohdissa. Tärkein ominaisuuteni "tehdä asiat niin hyvin kuin osaan", on auttanut mm. työnhakutilanteissa.  Juuri nyt sometilieni pitkäjänteinen ylläpitäminen on tuonut mahdollisuuden harjoitella uutta työnkuvaa. Täysin yllättäin ja pyytämättä!  LÄHTÖTILANNE  Jokainen pitkän uran tehnyt tietää, että kroppa alkaa ilmoitella yksipuolisista työasennoista.  Minulle peukalot ilmoittivat, että nyt pitää keventää ammatin aiheuttamaa kuormitusta. Mutta mitä tilalle?  Siispä ryhdyin ratkomaan pulmaa. Minkälainen työnkuva voisi olla?  Mitä vahvuuksia ja osaamista jo on? Uudelleen kouluttautuminen ei ole vaihtoehto, lyhyet kurssimuotoiset koulutukset kyllä.  MITEN ETEENPÄIN  Työterveyden ja työeläkeyhtiön antamin lausunnoin ja päätöksin, sain luvan edetä työkokeilupaikan etsimisessä. Työkykyvalmentajan kanssa mietimme eri ammatteja. Vaihtoehtoja ei paljoa ollut. Alan vaihto aikuisena vaati

Keittiön uudistus

  Keittiö sai uuden ilmeen. Mutta se ei tapahtunut vähällä vaivalla vaan remontti oli monivaiheinen. Suunnittelija kävi joulukuussa mittaamassa ja hahmottelemassa uusia kalusteita tilaan.  Purkaminen aloitettiin kuukausi sitten. Vanhat kaapit kelpasivat kiertoon ja saivat uuden kodin erään näppärän nikkaroijan käsissä. Eilen kävivät sähkö- ja putkimiehet asentamassa lieden sekä tiskialtaan ja astianpesukoneen, sillä mittatilaustasot saatiin vähän ennen paikoilleen.  Ostimme keittiön Ikeasta (ei kaupallinen yt.) sillä sieltä kaikki löytyy suoraan varastosta. Tilaten muualta olisi aikataulu venynyt muutamalla viikolla.  Keittiöremontti ennen ja jälkeen,  tältä meillä näytti ja näyttää nyt: Olohuoneesta näkymä ennen... .... ja nyt.  Vanhat kaapistot purettuna.  Uudet kaapit asennettuna.  Kristallivalaisin on alunperin kirppislöytö.  Se oli jo edellisen kodin helmi.  Puiset elementit pehmentävät mustavalkoista kalustusta. Hana on meillä aina ollut krominen,  nyt oli aika vaihtaa väri.  Kei

Mieletön kirppislöytö

  Kaikki alkoi siitä, että Villeäni on haitannut järveltä vihmova tuuli. Rantasaunan terassilla on mukava istua vilvoittelemassa ja katsella auringonlaskua. Mutta tuulisella säällä oleilu jää lyhyeksi hetkeksi.  Viime syksynä satuin myöhään illalla selaamaan facekirppiksen tarjontaa ja ensimmäisellä sivulla tarjottiin isoja ruutuikkunoita. Nopeasti varaus vetämään ja sopimaan kaupoista.  Seuraavana päivänä haimme ikkunat ja totesimme, että loistava diili.  Kympillä per kappale tehtiin kaupat.  Kunto oli hyvä. Maali oli tosin rapistunut ja muutama ruutu rikki, mutta ei lahoa.  Tästä lähti saunan terassin seinäprojekti käyntiin.  Saunamme on rakennettu 50-luvulla.  Silloin sai vielä sijoittaa rakennuksen rannan tuntumaan.  Rapsuttelimme maalit ja irtoavat kitit pois kirppikseltä ostetuista pokista.  Kaksikymmentä ruutua ikkunassa. Hyvä, sillä nämä eivät peitä liiaksi näkymää järvelle.  Lasiliikkeestä hankittiin uudet ruudut, naulattiin ne pokiin, kitattiin ja maalattiin valkoisella (sini