Karkota lokit laituriltaIhan sattumalta tuli keksittyä lokkikarkotin. 
Mutta ei, se ei ole lelukäärme! Sitäkin on kokeiltu, mutta huonoin tuloksin. 

Meillä on pitkä kapea laituri suoraan saunasta järveen. Kuumina päivinä laiturilla ei pysty istumaan, mutta aamuisin se on varjoisa. Joskus tulee nautittuna aamukahvit rauhoittavia maisemia ihastellessa.
Siinä se karkotin kiikkuu. Ei ole kaiteella
eikä laiturilla hengaillut yhtään lokkia. 

Veimme siis keinutuolin laiturinnokkaan noita aamuisia kahvihetkiä varten. 
Muutaman päivän jälkeen huomasimme, että lokit eivät enää laskeudu kaiteelle kyttäilemään kalaherkkuja. 

Viime kesänä koko kaide sekä laituri olivat jatkuvasti siivottomassa kunnossa ja nyt keinutuoli pitää ne poissa. Eivätkä ne jääneet vain hetkeksi pois vaan ovat jo kuukaudenpäivät lentäneet ohi. 
Mahtava juttu! 

Aiemmin kokeilimme lelukäärmettä, mutta sillä ei ollut vaikutusta. Mutta keinutuoli tepsii. Onko se tuoli, sen malli, väri vai mikä aiheuttaa tämän ilmiön? Olisipa kiva tietää 🤔

Tosi kiva, ettei tarvitse jatkuvasti olla siivoamassa lokkien aiheuttamia sotkuja. 
Kai niissä jokin terveysriskikin piilee, tepsutellaanhan tuosta uimaan päivittäin. 

Jos kokeilet tätä niksiä, olisi kiva tietää tepsiikö teillä. Sen tiedän, että monelle tämä ongelma on harmillinen riesa. 
Varmaankaan vinkki ei toimi isoilla laitureilla, sillä tuoleja pitäisi olla ehkäpä vierivieressä. 
Mutta kokeilemisen arvoinen juttu! 

Ps. Västäräkki keikuttelee siinä edelleen, onneksi! 

#lintukarkotin #lokinkarkotus 
Kommentit

 1. Onpa ihana tuo teidän laituri ja mainio sattumalta syntynyt karkotusidea lokeille. Ehkä se tuoli jotenkin liikkuu ja keikkuu niistä epäilyttävästi, toivottavasti eivät totu siihen. Niin houkutteleva aamukahvipaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa miettinyt, että mikä karkottaa lokit, voi olla, että se liikkuu vähän. Odotin myös, että ne tottuvat keinuun ja istuvat kohta sen se selkänojalla tyytyväisinä. Mutta näin ei ole käynyt ja kuitenkin aikaa kulunut. Ihme juttu 🤗

   Poista
 2. Teillä on niin kaunis terassi-laituri -alue. Meillä ei ole pariin vuoteen ollut laituria vedessä lainkaan. Ei ole ollut tarpeeksi porukkaa sitä laittamaan, joten ollaan oltu ilman. Siihen on jo tottunut ja rannasta voi mennä ihan hyvin uimaan. Ehkä meilläkin on joskus ihan uusi laituri. Käärmettä ollaan kokeiltu, se ei tosiaankaan toimi. Olen nähnyt jonkun laittavan naruja laiturin sivuille. Nekin ilmeisesti toimivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rannasta on ihan mukava pulahtaa myös uimaan. Naruista en ole kuullut, mutta varmaan voi toimiakin 👍 Lelukäärme on kyllä liikaa mainostettu tähän tarkoitukseen.

   Poista
 3. Lokeista on harmia myös meillä. Asutaan mäntymetsässä ja lähimpään rantaan on puoli kilometriä. Talomme pihassa seisoo kaksi vanhaa Citroen-autoa. Lokit eivät mallia arvosta, koska ruikkivat molemmista autoista tuulilasit valkoisiksi ja ne on pestävä aina kun lähdemme liikenteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sotkeminen on harmillista, muuten saisivat liihotella ihan rauhassa 🤗 Ja ainakin vanhoja citikoita pitäisi arvostaa sen verran 🤭

   Poista
 4. Voihan siivekkäät... niin kauniita kun on katsella niitä sinitaivasta vasten, niin samassa pihapiirissä niiden kanssa ei ole mukavaa!! Meillä riesana räksät, olivat viikonlopun aikana syöneet kaikki kirsikkamme ja niitä oli tänä vuonna paljon.... piti verkot nyt alkuviikosta, mutta....

  Vai keinutuoli - mielenkiintoista! Ehkä tosiaan liike karkoittaa.... toivottavasti pysyvä ja niin kauniskin "linnunpelätin".
  Ihan uskomattomat näkyvät laiturilta ja upeiden ristikkoikkunoiden takaa....
  Kyllä kesä on kiva... heinäkuuta hehkuvaa toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, meilläkin rastaat sotkevat mustikalla violetiksi värjäytyneillä jätöksillä terassit, pehmusteet ja polut.
   Keinu nököttää aika vakaana laiturilla, vain voimakas tuuli heiluttelee sitä. En keksi miksi ne karttaa sitä. Mut tärkeintä, että pysyisivät poissa. Kauniita ovat kyllä katsella ja taitavia lentäjiä.

   Poista
 5. Upea ranta laitureineen ja mahtava kikka saada lokit pysymään siltä pois. Olen muuten ollut siinä uskossa, että laidon näköinen lelukäärme olisi ollut toimiva.
  Meillä haarapääskyset tahtovat sotkea muovisen auton kaariteltan. Toisaalta rakasan pääskysiä, niin mies asensi pressun välikatoksi ilmavasti auton yläpuolelle, mutta pääskyset vieroksuivat sitä ja muuttivat naapuriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mekin kokeiltiin käärmettä, mutta ei tehonnut. Meilläkin västäräkki sotkee laituria, mutta ne pienet kakit ei niin paljoa haittaa. Västejäkin on niin kiva seurailla poikasineen. Puolensa kaikessa 🤗

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit