Tuoko pääsiäinen kevään?Kevään odottajan aika on pitkä. 

Tuntuu kuin talvi pitäisi tiukasti otteessaan eikä millään suostuisi päästämään lämpöä hellimään pakkasissa uinuneita istutuksia. Tarkistin mökin päiväkirjasta miten olivat asiat vuosi sitten.
Viime keväänä lunta oli vielä paljon enemmän ja vasta huhtikuun puolivälin tienoilla alkoi päivät pysytellä plussalla.

Pääsiäispostaus muutaman vuoden takaa:
https://pisaroitaliljarannasta.blogspot.com/2019/04/paasiainen.html

Viileydestä huolimatta vietämme pääsiäistä mökillä. Ostonarssissit värittävät pihaa. Vielä ei kauaa tarkene istuskella ulkosalla. Joutsenet ja kurjet ovat saapuneet. Joutsenpari kaakottaa yöllä järven jäällä, onneksi ääni ei häiritse yöunia.

Kellot on muistettava siirtää kesäaikaan vaikkakaan aika ei määritä tekemisiä mökillä. Täällä puuhaillaan ilman aikatauluja ja se pitää stressit poissa.


Järvi on vielä jäässä. 


Maahan istutetut narsissit uinuvat vielä, 
onneksi kaupasta saa ostettua
väriä puutarhaan. 


Muutama pääsiäiskoriste pääsee esille. 


Pitkään hautunut possupata. 


Mämmiä kera runsaan vaniljakastikkeen. 


Mehevä kuivakakku kahviherkkuna. 

Ruoka suunniteltiin ja valmistettiin yhdessä. 
Possupata hautui uunissa mureaksi ja siitä riitti useammalle aterialle. 
Jälkiruokia emme yleensä harrasta, mutta mämmi kuuluu pääsiäiseen ja se maistuikin hyvälle vaniljakastike kyytipoikanaan.

Nyt mietin jo tulevaa viikonloppua. Saan parin päivän päästä kipsin pois kädestäni,  pääsisinkö pian rapsuttelemaan puutarhaa?
Useat blogiystävät ovat päässeet jo kevätpuuhiin. 
Mitä sinä olet saanut jo aikaan pihalla?

#omallakotosalla #kevät #pääsiäinen 

Kommentit

 1. No totta, mitä tässä hötkyilemään🤗 Vappuun on vielä kuukausi aikaa ja silloin on jo puutarha heräillyt!

  VastaaPoista
 2. Viime vuonna oli tosiaan lunta, täälläkin, vaikka se oli ehtinyt jo sulaa. Blogiini on tallentunut juttu, jossa manaan lumen peittäneen ensimmäiset kevätkukat ja sitä tuli paksumpi peite kuin koko talvena oli siihen asti ollut. Blogi on kyllä niin loistava päiväkirja :-D
  Ihanalta siellä mökillä näyttää, toivottavasti on paljon aurinkoisia säitä, kun tuo rinne rantaan näyttää ihan kylpevän ihanassa auringonpaisteessa.
  Täällä onnistuin kitkemään eilen ensimmäiset rikkaruohot, mutta pitkälle ei päässyt, kun tuli jäinen kohta vastaan. Ja vajaan 10 cm syvyydessä oli maa myös jäässä, vain pinta on sula. Niinpä siirryin korjaamaan ikkunoiden kittauksia, kun tintut ovat taas nakutelleet niihin koloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, blogia on kiva selailla taaksepäin ja vertailla vuosia keskenään. Tosiaan länsirinne saunallemme sulaa nopsaan kunhan aurinko näyttäytyisi. Söpöt tintit aiheuttavat paikkailutarvetta, pikkupuuhat pitävät virkeänä. Oli kiva lukea mitä siellä touhutaan 🤗

   Poista
 3. Meiltä on lumi sulanut, ja hiukan pihahomiinkin olen jo päässyt. Olen leikannut talventörröttäjät kotipihalta. Mökillä emme vielä ole yöpyneet ja syksyiset lehdet peittävät siellä pihamaan. Koskahan saisi sellaisen innostuksen että rupeaisi niitä haravoimaan? Paljon mieluummin rupeaisin laittamaan kasvihuonetta kesäkuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan meidän pihalta, pitäisi myös talventörröttäjät poistaa uuden kasvun tieltä. Ai että pääset kasvihuonetta laittamaan. Meillä se on hankintalistalla. Ehditäänköhän tänä vuonna, se ei ole vielä varmaa 🤗

   Poista
 4. Ihanat kuvat 🩷 täälläkin jo kevättä odotellaan, meinasin jo aurinkotuolin roudata parvekkeelle mutta ehkä vielä on liian aikaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni 🙏 Parvekkeella on suojaisaa, ehkä hetkeksi voisi istahtaa ja fiilistellä kevään tuloa☀️

   Poista
 5. Kylläpä sait Pääsiäistunnelmiin näin Pääsiäisen jälkeenkin...
  Kauniisti olette ajankohdan esille laittaneet - en tiedä miksi itsellä on niin juhlapyhät menettäneet merkitystään lasten kasvettua pois kotoa... toki silloin laitetaan esille, jos ovat tulossa - mutta nyt oli kaikki menoillaan, kuka Lapissa, kuka missäkin, eli saimme itsekin huidella ukkokullan kanssa omilla menoillaan ja kotoa ei pääsiäistä löytynyt kuin piharuukusta muutama pikkunarsissi, hih... huijaamassa ohikulkevia.

  Mämmikin jäi kauppaan, usein ukkokulta on tuokkosen halunnut, vaan ei tänä vuonna.

  Käsi taitaa olla jo "VAPAA" - toivottavasti toipunut hyvin ja mieluisa rapsuttelu pihalla kuntouttaa entisestään.
  Hih - jäin oikein miettimään vastausta kysymykseesi, että mitä olen saanut aikaan pihalla? No - pyörän ulos varastosta ja viilettänyt sillä ahkerasti...

  Pakko vielä erikseen mainita, että ompa upeasti "valuva" kynttilä - en ole ennen moista nähnyt, saattaisi ylittää jo minunkin kynnyksen hankkia kynttilä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 21.54
   Oi kuinka kivoja mietteitä 🤗 Sama tunne vanhemmiten, ei sitä itselle tule koristeltua paljoa. Mekin kaksin vietimme pyhiä. Polkupyörällä viilettäminen tuo vauhdin hurmaa, jos on talvella pitänyt taukoa👌 Kynttilä on juurikin pitsiä muodostavaa mallia. Valmistajaa en muista, joten hankinnassa en pysty auttamaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit