Siirry pääsisältöön

Viikonloppua viettämässä mökillä



On kiva mökkeillä talvellakin. Meillä on vierähtänyt aika kaupunkiasunnon saneerauksen parissa ja nyt oli kiva päästä irti remonttipölystä. 

Tänään oli kaunis ja keväinen sää. Aurinko houkutteli jäälle kävelemään. Pientä jännitystä retkeen toi huhu, että läheisellä rahkalla olisi nähty kolme sutta. Jokainen rasahdus pakotti katseen tarkkailemaan myös selustaa. Jääkin kumahteli jännästi.

 

Aurinko toi kevään tuntua. 

Viritin pihavalot vielä Ikkunan alle, pimeä tulee kuitenkin aikaisin. Vielä poltetaan kynttilöitä niin tuikuissa kuin lyhdyssä. 

Kevät mielessä ihmetellään luonnon heräämistä talviunilta, tarkkaillaan lintuja ja lumen sulamistahtia. 







Mökkeily on paluuta juurille ja elämän yksinkertaistamista. Mökillä voi rentoutua ja puuhastella omassa rauhassa, ilman kiirettä ja stressiä. Se onkin erinomainen tapa paeta arjen kiireitä ja nauttia luonnon rauhasta.








Ulkoilun jälkeen maistui kahvikupponen. Plusasteet pistivät harkitsemaan jopa ulkona kahvittelua, mutta ei sentään. Nythän on vasta helmikuu alussa.

Uudesta Instagramin Omalla kotosalla -tilistäni voi käydä katsomassa mm. kotimme sisustusta. 

https://www.instagram.com/omallakotosalla 


Mitä sun viikonloppuun kuuluu?

#mökkiviikonloppu #keväänodotus

Kommentit

  1. Minun viikonloppuun kuuluu työvuoroja, mutta lomakin häämöttelee jo lähes näkyväisyydessä ;D
    Teillä on ollut ihan viihtyisä mökkireisu ja ilmeisen lämmintä sisätiloissa. Meillä oli mökillä yhtä paljon pakkasta sisällä, kuin ulkona, eikä lämmitystä viitsinyt laitella, kun ei ollut tarkoitus olla pitempään.
    Vai susia! Huh! Minä olen joskus nähnyt unta, että olen mökillä ja sinne tulee karhu. ei kai se mahdotontakaan olisi, kun ne voivat kulkea pitkiäkin matkoja. ehkä kuitenkin väistelevät ihmisääniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, sulla kiva tilanne, loma lähellä 🤗 Ymmärrän, ettei kylmillään olevaa mökkiä vain hetkeksi viitsi lämmittää. Meillä on peruslämpö läpi vuoden.
      Ymmärrän unesi, itsekin joskus pimeällä vähän jännittää. Kerran ilmeisesti jänis säpsähti minua ja minä sitä 🤭☺️ Siitä jäi pieni kammo!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelmatyö ja vinkit kuinka se löytyi

ASIOILLA ON TAPANA JÄRJESTYÄ  Niin kulunut fraasi, mutta omalla kohdallani toteutunut elämäni käännekohdissa. Tärkein ominaisuuteni "tehdä asiat niin hyvin kuin osaan", on auttanut mm. työnhakutilanteissa.  Juuri nyt sometilieni pitkäjänteinen ylläpitäminen on tuonut mahdollisuuden harjoitella uutta työnkuvaa. Täysin yllättäin ja pyytämättä!  LÄHTÖTILANNE  Jokainen pitkän uran tehnyt tietää, että kroppa alkaa ilmoitella yksipuolisista työasennoista.  Minulle peukalot ilmoittivat, että nyt pitää keventää ammatin aiheuttamaa kuormitusta. Mutta mitä tilalle?  Siispä ryhdyin ratkomaan pulmaa. Minkälainen työnkuva voisi olla?  Mitä vahvuuksia ja osaamista jo on? Uudelleen kouluttautuminen ei ole vaihtoehto, lyhyet kurssimuotoiset koulutukset kyllä.  MITEN ETEENPÄIN  Työterveyden ja työeläkeyhtiön antamin lausunnoin ja päätöksin, sain luvan edetä työkokeilupaikan etsimisessä. Työkykyvalmentajan kanssa mietimme eri ammatteja. Vaihtoehtoja ei paljoa ollut. Alan vaihto aikuisena vaati

Keittiön uudistus

  Keittiö sai uuden ilmeen. Mutta se ei tapahtunut vähällä vaivalla vaan remontti oli monivaiheinen. Suunnittelija kävi joulukuussa mittaamassa ja hahmottelemassa uusia kalusteita tilaan.  Purkaminen aloitettiin kuukausi sitten. Vanhat kaapit kelpasivat kiertoon ja saivat uuden kodin erään näppärän nikkaroijan käsissä. Eilen kävivät sähkö- ja putkimiehet asentamassa lieden sekä tiskialtaan ja astianpesukoneen, sillä mittatilaustasot saatiin vähän ennen paikoilleen.  Ostimme keittiön Ikeasta (ei kaupallinen yt.) sillä sieltä kaikki löytyy suoraan varastosta. Tilaten muualta olisi aikataulu venynyt muutamalla viikolla.  Keittiöremontti ennen ja jälkeen,  tältä meillä näytti ja näyttää nyt: Olohuoneesta näkymä ennen... .... ja nyt.  Vanhat kaapistot purettuna.  Uudet kaapit asennettuna.  Kristallivalaisin on alunperin kirppislöytö.  Se oli jo edellisen kodin helmi.  Puiset elementit pehmentävät mustavalkoista kalustusta. Hana on meillä aina ollut krominen,  nyt oli aika vaihtaa väri.  Kei

Mieletön kirppislöytö

  Kaikki alkoi siitä, että Villeäni on haitannut järveltä vihmova tuuli. Rantasaunan terassilla on mukava istua vilvoittelemassa ja katsella auringonlaskua. Mutta tuulisella säällä oleilu jää lyhyeksi hetkeksi.  Viime syksynä satuin myöhään illalla selaamaan facekirppiksen tarjontaa ja ensimmäisellä sivulla tarjottiin isoja ruutuikkunoita. Nopeasti varaus vetämään ja sopimaan kaupoista.  Seuraavana päivänä haimme ikkunat ja totesimme, että loistava diili.  Kympillä per kappale tehtiin kaupat.  Kunto oli hyvä. Maali oli tosin rapistunut ja muutama ruutu rikki, mutta ei lahoa.  Tästä lähti saunan terassin seinäprojekti käyntiin.  Saunamme on rakennettu 50-luvulla.  Silloin sai vielä sijoittaa rakennuksen rannan tuntumaan.  Rapsuttelimme maalit ja irtoavat kitit pois kirppikseltä ostetuista pokista.  Kaksikymmentä ruutua ikkunassa. Hyvä, sillä nämä eivät peitä liiaksi näkymää järvelle.  Lasiliikkeestä hankittiin uudet ruudut, naulattiin ne pokiin, kitattiin ja maalattiin valkoisella (sini