Rapukekkerit mökkimiljöössä

 




Ystävät oli kutsuttu mökillemme kaikille sopivana ajankohtana. Innokkaana juhlajärjestelijänä mietin teemaa ja rapukekkerit sopivat kivasti heinäkuun viimeiseen päivään. Itse en ole kokenut rapujen nautiskelija, mutta päätin, että turvallisessa ja tutussa seurassa niksejä on huoletonta harjoitella.


RAPUKESTIEN MENU


RAPUJA

KATKARAPURISOTTOA

LOHTA GRILLISSÄ

PARSA-PEKONISALAATTIA

PAAHTOLEIPÄÄ JA MAJONEESIA

SNAPSIT

VALKOVIINIÄ

OMENAMEHUA


TEEMAAN SOPIVIA TUNNELMANLUOJIA

Perinteisesti rapujuhliin kuuluu punainen väri. Halusin ottaa sen mukaan kattaukseen sillä muulloin käytän punaista 'joskus ja jouluna' . Punaiset viinilasit toin kotoa, kynttilälyhdyt, rapuveitset ja servetit hankin varta vasten serviisiin. Koristepaprikat sopivat myös hauskasti pöydälle. Valoketjut terassin ylle viritettynä valaisevat hämärän tullen ja tuovat tunnelmaa myöhäiseen syksyyn asti.



Terassilla on tilaa ruokailla.


Sadekuurokin kävi kylässä.


Aurinkokennolla toimivat valoketjut
sopivat terassin ylle.


Punaiset viinilasit ja kynttilälyhdyt
sopivat teemaan.


Rapuservetit ovat leikkisät vaikka harvoin
kuviollisia tulee harrastettua.
 



            Rapuja syödään käsin,             
joten sormille on hyvä olla
huuhteluvesi valmiina.


Parsa-pekonisalaatti oli maukas lisuke.


Grillissä lohi paistuu meheväksi.
   


Katkarapurisotto sopi aterialle mainiosti.


MÖKKI, KESÄ JA YSTÄVÄT

Kesä tarjosi parastaan, lämmin sateeton sää suosi ja idyllinen mökkimiljöö toi oman mausteensa pirskeisiin. Uusi terassikin tuli testattua ja se palveli tarkoitustaan. Rinnetontilla kun ei muulla tavalla ole helppo toteuttaa ruokailua isommalla väellä.


Päivä sujahti iloisissa merkeissä. Ruoka sekä yhteinen haaste saada ravuista makupaloja suuhun asti, loi päivään hauskuutta. Ruokaa sulateltiin yhteisestä sopimuksesta pienten talkoiden merkeissä. Taivasalla kuivumassa ollut puupino siirrettiin yhdessä vajan suojiin. Sen jälkeen saunan lämmössä kireät lihakset saivat kyytiä. Iltaa istuttiin yömyöhään. Yhdessä tuumin mentiin unten maille.



Ilalla siirryttiin saunan terassille,
jonne auringon viimesäteet ulottuu.


Aurinkokennolamput tankkaavat energiaa.


Illan hämyssä.


VIELÄ TÄNÄÄNKIN

...iloitsen ystävistä, jotka tuovat tullessaan hyvän mielen! Yhdessä mökkeily vaatii joustavuutta sekä suunnilleen samanlaisia käytöstapoja, jotta yhteiset askareet sujuvat rennosti, ilman turhaa jännitystä ja jäykistelyä. Parhaat ystävät ovat timantinarvoisia!





Kommentit

  1. Onpa kaunista ja tunnelmallista. Syntyi varmasti mukavia muistoja. Tuolla menulla eivät rapuja oudoksuvatkaan jääneet nälkäisiksi.
    Hyvää elokuun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Halusin rapujen lisäksi muutakin syötävää, sillä nälkä olisi saattanut yllättää piankin ilman lisukkeita 😁

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit