sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Terassiprojekti mökilläUNELMA UUDESTA TERASSISTA


Kauan haaveilemani uusi mökkiterassi on toteutumassa tänä kesänä. 25-vuotta vanha terassi on mennyt huonoon kuntoon öljyämisen puutteesta, mutta jo alun alkaen perustukset ovat olleet huterat ja ympäröivä aita suorastaan ruma.

Laitoin projektin liikkeelle huhtikuussa pyytämällä kuntamme facebookryhmässä suosituksia timpuriksi.
Nopeasti sieltä löytyikin näin jälkikäteen arvioiden oikein mainio tekijä. Hän tuli nopealla aikataululla ottamaan mitat ja aikataulu solahti meidän kesänviettomme lomaan oivasti. Olen käyttänyt kaikissa remonteissa y-tunnuksellista yrittäjää, jotta saan kotitalousvähennykset hyödynnettyä ja samalla verottaja saa tiedon tehdyistä remonteista mahdollista jälleenmyyntiä varten.
Vanha terassi oli jo parhaat aikansa nähnyt.
Vanhassa terassissa oli turhan vähän neliöitä,
sillä tähän mahtuu helposti tuplasti isompi. 
Keväällä laitoin kärhölle köynnöstuen,
jotta se ei tartu vanhaan aitaan.
Väkivalloin irroittaminen haittaisi
 keskikesän kukintaa.
Nopea suunnitelman muutos sopi
timpurille ja toteutuksesta tuli onnistunut.

ENNAKOINTIA


Lehdissä oli keväällä juttuja sahatun puutavaran mahdollisesta pulasta tai ainakin hinnannoususta. Ehdotin terassintekijälle, että jos vähänkään on vaarana kulujen nouseminen tai materiaalin vaikea saatavuus, niin otan tarvittavan määrän pihaani vaikka heti. Ja koska kauppiailta alkoi tällaista viestiä kuulua, meille toimitettiin lautatavara pihaan heti hyväksyttyämme tarjouksen.
Niputettu pino mahtui hyvin pihaan
odottelemaan toteutusta.


  


TERASSI VALMISTUU


Juhannussunnuntaina purimme vanhan terassin. Toivoin rappusia terassin pitkälle sivulle ja piirsin rakentajalle kuvan toteutuksesta. Sähköpostilla vielä viestiä ja yrittäjä reagoi ketterästi suunnitelman muutokseen. Tiistaina hän aloitti rakentamisen ja perjantaina kun saavuin mökille kaikki oli valmista.  

Terassin kaiteen väleihin halusin raudoitusverkkoa, jotta jo olemassa olevat köynnökset saisivat tukea kasvulleen. Ylimääräisiä köynnöstukia ei tarvitsisi enää asentaa sotkemaan siistiä vaikutelmaa. Kärhöt saavat ensi kesänä hakea kasvutukensa aidasta.

Uusi terassi sopii paikalleen hienosti.
Pinta-alaa tuli tuplasti lisää.
Ruokapöydän ympärille saa tarvittaessa istuimia lisää.


Aitaus ei peitä rantamaisemaa.

Omenapuun katveessa on hyvä levähtää.


Mantsuriankärhö tukeutui heti uuteen aitaan.

Portaat on juuri tässä kohtaa tarpeelliset.
Pihani ruusut ja muut istutukset näkyvät
nyt terassille esteittä.ONNELLINEN ASUKAS


Uusi terassi on unelmieni täyttymys. Vaikka se on tuplasti isompi kuin vanha, se ei hallitse maisemaa liikaa. Kaiteet ovat kevyen ilmavat, eivätkä plokkaa maisemaa patiolta rantaan päin. Sinne saatiin myös varjoisa oleskelunurkkaus omenapuun alle. Näillä helteillä se onkin ollut ahkerassa käytössä. Tilaa tuli myös runsaasti ruokapöydän ympärille.

Timpuri vahvisti myös pelkomme kestopuun hinnannoususta. Hänen asiakkaansa oli perunut projektinsa tästä syystä. Pienemmät rakennustarvikeliikkeet eivät ole täydentäneet varastoihinsa kallistunutta puutavaraa koska pelkää sen jäävän käsiin. Eli ennakointi kannatti!


Ja paljonko kaikki kustansi? Tarvikkeet n. 1300 €  ja työ saman verran. Ensi vuoden verotuksessa saan hiukan takaisin kotitalousvähennyksen ansiosta. 

Tästä muutoksesta on iloa vuosiksi ja jo nyt olemme ottaneet täyden hyödyn irti unelmien terassista!


 

4 kommenttia:

  1. Hieno lopputulos. Onnittelut!
    On ollut mukavaa seurata toisten terassiprojektia, kun itsekin ehostamme mökin vanhaa terassia.

    VastaaPoista
  2. Hieno terassi ja upeat näköalat rantaan.

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Joulu tulee, ohje imellettyyn perunalaatikkoon.