Mökkielämän kevät!

 


HUHTIKUUN ASKAREITA

Polttopuut on ostettu, pilkottu ja pinottu. Halot saavat kuivua juhannukseen asti ja sen jälkeen ne siirretään puuvajan suojiin. Eli ne otetaan käyttöön vasta syksyllä.
Omenapuita ja pensaita voi hoitoleikata niin kauan kunnes silmut puhkeavat. Nurmialueita voi haravoida, jos pohja on kuivahtanut ja heinät vihertävät hiukan. Myös talvisuojia ja jänisverkkoja voi vähitellen poistaa. Pumpulihännille löytyy jo ruokaa rauhallisemmilta alueilta, joten niiden ei tarvitse uskaltautua asutusten pihoille.
Keväällä on ihanteellinen aika istuttaa uusia taimia. Heti kun lapio uppoaa maahan helposti, voi alkaa esim. pensaille ja puille kaivaa kuoppia. Itse löysin uuden pensaan taimistolta samalla kun suunnittelimme kasveja tyttäreni uuden talon pihamaalle. Mustaselja `Black Lace`erottui muista purppuranlilan sävyisillä lehdillään. Kauneusarvoa tuo tummanpunaiset marjat, jotka ovat syötäviä. Kasvi on myös helppohoitoinen kunhan huolehtii ravinteista ja kalkituksesta.


Omenapuun silmut ovat jo pulleat.


Mustaselja odottaa istuttamista.

ILONTUOJAT

Kevään ensimmäiset kukkijat ilahduttavat mökille tulijaa. Helmilijat, narsissit, kevätkurjenmiekat ja krookukset ovat aina ihanat väripilkut muuten harmaassa pihassa. Perhosten leikkisä liihottelu ja tinttien pesänrakennuskiireet tuovat kesäajatukset hieman lähemmäksi.


Auringon pilkahtaessa virkoavat perhoset
talvehtimispaikoistaan.


Helmililjat.


Krookukset.


Tetenarsissit.


Kevätkurjenmiekka.


Orvokit on hankittava heti kun niitä
puutarhamyymälästä on saatavilla.


RUOKAA TULILLE

Helppona ja nopeana ateriana valmistan lohipastaa. Raaka-aineet ovat nopeasti kypsyviä ja omia suosikkejani; lohen ja tagliatellen lisäksi broccoliinia, sinihomejuustoa, valkosipulia, tomaattia, kermaa ja limeä. Niistä on minun herkkuruokani tehty!


Parhaista raaka-aineista hyvää!


Puuhella ja valurautapannu,
lyömätön yhdistelmä!


Kymmenessä minuutissa valmista.


Valmista tuli!


Lounasnäkymä kruunaa aterian.

TÄNÄÄN ILOITSEN:

Kevät on puutarhauksesta innostuneelle ihanaa aikaa, koko pitkä kasvukausi on edessäpäin. Kyllä näistä vaihtuvista vuodenajoista on hyötynsä, jokaisen hyvistä puolista osaa ottaa ilon irti!


Kommentit

  1. Ihanat kuvat. Kaunis miljöö ja kevättä aidoimmillaan.

    VastaaPoista
  2. Kylläpä on kauniita kevätkuvia 🤍 Ja leppoisa kevättunnelma kasvun ihmeineen välittyy niistä 🤍 Mukavaa kevättä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kun kävit kommentoimassa🌼. Pitääpä vierailla blogissasi ☺️

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit