lauantai 12. syyskuuta 2020

Kesä luisuu syksyyn mökilläkin KESÄ ON OHI


Pitkäaikainen unelmani viettää kesä mökillä toteutui tänä vuonna, kohdalleni sattuneen työttömyysjakson vuoksi. Pirkanmaalla sää oli enimmäkseen poutaista ja sisälsi monta hellepäivää. Maaperä kärsi pitkistä sateettomista kausista ja kasvit tarvitsivat kastelijaa säilyäkseen elinvoimaisina. Puutarhasta oli helppo huolehtia sen vaatimusten mukaan. Varsinkin siementen itämis- ja taimien juurtumisvaiheessa tasaisen kosteat olosuhteet on tärkeää pitää yllä. Kylvinkin ennätysmäärän kesäkukkien siemeniä sinne tänne. Ihanimmat niistä kukkivat vieläkin, esim. kosmoskukat ja silkkiunikot.Kosmoskukalla on monta värivariaatiota.Lilaa kosmosta.Myös silkkiunikko kukkii useissa eri sävyissä.Unikon kaksivärinen sävy.Valkoista ja punaista.........sekä kaikkea siltä väliltä.

Viileämpi värisävy.Lohenpunaa.SYKSYN HÄMÄRÄ


Kesäöiden valoisuus väistyy ja iltojen hämäryys vie uusiin tunnelmiin. Joutsenet ja kurjet alkavat kokoontua etelänlentoa varten.
Keltaiset koivunlehdet värittävät maisemaa, hortensiat punertuvat. Myös atsalea hehkuu tummanpunaisena.
Silloin kun taivas on illalla pilvetön, avaruuden tähtöset säihkyvät kirkkaasti, sillä maalla katuvalojen kajastus ei himmennä tuikintaa. Kunpa kaikki voisivat pysähtyä tämän näyn ääreen. Silloin tajuaa, että maailma on suojelemisen arvoinen!Horisontissa lentää yksinäinen joutsen.


Syysaurinko laskee metsänrajan taa,
aivan eri pisteeseen kuin keskikesällä.Atsalea on kukkinut aikaisin keväällä,
mutta antaa syksyllä väriä lehdillään.Japaninhortensian muhkeat kukinnot.MÖKKIKAUSI EI OLE VIELÄ OHI


Ilman viileys antaa aiheen saunoa useasti viikossa. Järvi ei vielä ole jäähtynyt liiaksi, kastautua uskaltaa vielä. Luonnonvalon vähentyessä saa pihavalot ja lyhdyt valaista mökkiläisen eloa. 
Puutarhassa ei enää ole tehtävää, syyspuuhat saavat vielä odottaa. 
Tänne tulemme joka viikonloppu. Puolisoni kanssa mietimme, kuinka vähällä ihminen tulee toimeen. Kaksin olemme pärjänneet mainiosti viidenkymmenen neliön mökissä. Keittiöuudistuksen jälkeen kokkailu helpottui ja toi viihtyisyyttä sisustuksellaan. Keittiön muutoksesta lisää: https://pisaroitaliljarannasta.blogspot.com/2020/03/6-x-parempi-keittio.html .
Lasten perheet mahtuvat yöpymään ja vieraiden kyläilyt ovat näissä tiloissa sujuneet mallikkaasti. Ja vaikuttavathan neliöt myös maksuihin, esim. lämmitys-, vakuutus- ja remonttikuluihin.Lisävaloa tarvitaan polkuja valaisemaan.


Löylyhuoneen hämyä.
Näyttääkö hyiseltä?Rantasaunan tunnelmaa. Lisääntynyt vapaa-aika on ollut tervetullut mahdollisuus iloita puutarhasta, luonnosta ja arkiaskareitten monimuotoisuudesta. Käsin tiskaamiseen, huuskahommeleihin tai peseytymiseen ja pyykkäykseen saunassa on helppo tottua silloin, kun aika antaa myöden, eikä työkiireet ahdista.

Tunnelmallista ja kiireetöntä syksyä sinulle!

4 kommenttia:

 1. Kaunista ja tunnelmallista.
  Hyväää syksyn jatkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Syksy on vuoden hienointa aikaa ja se näkyy kuvissa joita olet ottanut. Tekstit tunnelmoivat hyvin sen hetkistä kuvattua tilannetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavista kommenteistasi Tiina. Syksy on minunkin mielestäni hieno vuodenaika!

   Poista