perjantai 25. syyskuuta 2020

Mökille evakkoon


VESIVAHINKO


Elämä osaa välillä yllättää, tällä kertaa aiheuttaen kuukauden kestävän evakkoretken mökille. Kaupunkiasunnossamme sattui vesivahinko kun pesukoneen osanen napsahti rikki ja aiheutti tulvan kodinhoitohuoneessa. Onneksi olin kotona ja pääsin vahingontorjuntatoimiin nopeasti. Yläkerrassa vesi oli kuitenkin ehtinyt valua välikaton sähköjohtoläpivientien kautta alakertaan, jolloin vasta tajusin tapahtuneen. Onneksi järkikultani toimi pienestä paniikista huolimatta! Hälytin taloyhtiön huoltomiehen apuun ja hain oman märkäimurimme varastosta tositoimiin. Tämän "turhakkeen" hankkimista muistan joskus harmitelleeni, mutta nyt se olikin erittäin tärkeä vahinkojen minimoimisessa. Vettä oli tulvinut suurella paineella, joten oli selvää, että ammattilaisen pitää selvittää aiheutuneet vauriot.


REMONTTIA PAKOON


Vahinkokartoittajan raportti kertoi, että rakenteita pitää aukoa ja kuivatella. Vakuutusyhtiö antoi luvan hankkia väliaikaisasunnon, jonka kustannukset suurilta osin korvattaisiin. Päädyimme kuitenkin asumaan mökillä remontin ajan. Tästä saamme hyvityksen per viikko/henkilö. Lyhyehkö ajomatka antaa mahdollisuuden käydä töissä tai asioida kaupungissa vaivattomasti. Se, että muuttaisi kuukaudeksi pois vieraaseen tilapäismajoitukseen, vaatisi niin henkilökohtaisten tavaroiden kuin muidenkin päivittäisessä käytössä olevien varusteiden mukaan pakkaamista. Kaikki nämä ovat valmiina käyttöön vapaa-ajanasunnolla, valinta oli siis helppo tehdä.
Kaikki hygieniatarvikkeet ovat mökillä 
odottamassa käyttäjiään.Onhan aamiaisen nauttiminen mukavampaa
tutussa ympäristössä, omasta mukista.SATTUMAN KAUPPAA VAI ILMASTONMUUTOSTA ?


Huikea sattuma on mökkipaikkakunnalla viipyilevä lämmin ja kuiva syyssää. Eilen iltayhdeksältä ulkolämpötila oli yli seitsemäntoista astetta. Tällä menolla syksy sujahtaa ohi nopeasti. Säätila pistää tuumimaan, että tuleeko talvipakkasia lainkaan tänne etelään. Se olisi harmi, sillä märkyys ei tee hyvää puutarhassa ja vähäinen valon määrä vaikuttaa monen mielialaan. Valkoisena hohtava lumi tuo valon lisäksi suojaa kasveille pakkaspäivinä. Toisaalta lämmin sää syksyllä ja talvella lisää meidän vapaa-ajanviettoa maalla.
Hauskoja sieniryppäitä pihassa.Kaunis perhonen nautti lämpimästä
päivästä maksaruohon kukalla.Linnut jo lähtöaikeissa.PROJEKTI ON PIAN OHI


Kotona remontti alkaa olla lopuillaan. Viimeisimpänä on parkettilattia hiottu ja lakattu uuteen kuosiin. Kävin tyhjentämässä postilaatikon ja kurkkasin samalla ulko-ovelta sisälle nähdäkseni miltä lattia näyttää. Parketti oli kuin uusi, vain jalkalistat puuttuivat. Tuulikaapissa tuntui voimakas liuottimen haju ja on hyvä, ettei tarvinnut asua remontin keskellä. Pari päivää kuivuttuaan, saa huonekalut siirtää sisälle. Mukavaa, että yli kuukauden kestänyt projekti on ohi. Tosin puolisoni on niin mökkeytynyt, että ehdottelee jo maalle muuttoa, itse en nyt ihan vielä osta tuota ajatusta. Muhitellaan rauhassa!
Hyvältä näyttää. Jalkalistat puuttuvat vielä.TÄNÄÄN ILOITSEN


Remontti on ohi ja tällainen pieni epäonni kääntyi positiivisiksi ajatuksisksi. Lattian uusiminen tuli alkuperäiskunnossa olevalle pinnalle tarpeeseen. Kun koko tila pitää tyhjentää tavaroista ja huonekaluista, tulee karsittua kaikki turha ja siivottua pölyt ihan joka nurkasta. Urakasta selvittiin alun paniikista huolimatta mallikkaasti!

6 kommenttia:

 1. Loppu hyvin, kaikki hyvin! Välillä ikävät tapahtumat kääntyvät hyödyksi, kuten tässäkin tapahtumassa. Meillä on myös kokemus pesuhuoneen vesivahingosta, vaikka alku aiheutti epätoivoisia ajatuksia, lopussa oli kuitenkin uudelleen remontuidut tilat.
  Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
 2. Näin on, jälkeenpäin saa olla tyytyväinen, että tällaiset hankaluudet on voitettavissa! Tsemppiä pihaprojektiin!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia evakosta. En yhtään ihmettele, että valitsitte mökillä olon.
  Onneksi teillä on tuo mökki.
  Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 4. No olipa onni, että pääsitte mökillenne evakkoon vesivahingon sattuessa.
  Uusitusta lattiasta tuli kaunis.

  VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Huussi