Siirry pääsisältöön

Joulunaika maalla vai kaupungissa?






Useana vuonna olemme haaveilleet joulunvietosta maalla. Siellä tunnelma nousisi potenssiin kolme, varsinkin jos saataisiin valkoinen joulu. Sää on kuitenkin muuttuva tekijä, jota ei voi ennustaa varmasti kuin pari päivää ennen.

Pakkasten tullen pitää kaivosta nostaa sähköpumppu talveksi sisälle. Tämä tarkoittaa sitä, että vesi pitää tuoda kanistereilla kaupungista. Järvikin on joulukuussa jäässä, joten tiskivettä varten pitäisi tehdä avanto. Nämä tekevät juhlapyhien vieton hankalaksi mökillämme, onhan ruoka iso osa jouluperinnettä. Taidamme tänäkin vuonna luopua haaveesta. Työkiireiden keskellä toteuttaminen olisi työlästä, mutta kyllä näin vielä joskus tehdään!









Kaupungissa tavoittelen tunnelmaa jouluvaloin; kynttilät, lyhdyt ja led-valosarjat tuovat valoa pimeyteen. Lunta ei vielä Pirkanmaalla ole näkynyt, joten kaikki valon pilkahdukset tulevat tarpeeseen. Meteorologin mukaan, ennen vuosituhannen vaihdetta, pysyvä lumi satoi jo marraskuussa eteläänkin. Olosuhteet ovat nykyään muuttuneet, pysyvä lumi saattaa sataa vasta vuodenvaihteen jälkeen.




Tämä näkymä toteutuu nykyään vasta tammikuussa sillä
etelään pysyvä lumi on odotettavissa vasta silloin.





Tämä kuva on muutaman vuoden takaa. Idylli runsaslumisesta
joulusta kiteytyy tässä, rantasauna on valkoisen hunnun peitossa.


Aloitan joulufiilistelyn marraskuun loppupuolella. Se tarkoittaa esim. pieniä yhteisiä glögihetkiä perheen, naapureiden tai ystävien kesken. Stressiä en ole koskaan kokenut, sillä aloitan ruokien valmistamisen ajoissa pakkaseen. Lahjat on hyvä olla hankittuna viimeistään marraskuussa. Näin saa rauhan sieluunsa.




Taloyhtiön glögihetken järjestin meidän
autokatoksessamme. Lämmintä ylle ja
naapurit tulevat tutuiksi!









Joulua voi jo fiilistellä kattauksella.



Tässä kohtaa joulun vietto kaupungissa houkuttaa sen helppouden vuoksi. Kaiken juhlintaan liittyvän tavarapaljouden rahtaaminen maalle ei  houkuttele. Koetaan se joskus myöhemmin!

Kommentit

  1. Ihana mökki-idylli. En lainkaan ihmettele, että on houkuttelevaa viettä joulua noissa puitteissa.
    Hyvä idea tuo taloyhtiön glögihetki :)
    Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taloyhtiön asukkaat kiittelivät glögihetkestä. Ei se vaadi kuin hiukan viitseliäisyyttä. Yhteisöllisyys tulee bonuksena!
      Ihanaa joulunaikaa sinulle myös 🌲

      Poista
  2. Ei ihme, että mökkijoulu houkuttaa, niin kaunis maisema! Jännitän aina kans sitä, että saadaanko jouluksi lunta. Nyt on parina viime jouluna ollut lunta maassa aattona, mutta sitä edelliset oli lumettomia. Mukavaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos samoin, toivotaan pakkasjoulua!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelmatyö ja vinkit kuinka se löytyi

ASIOILLA ON TAPANA JÄRJESTYÄ  Niin kulunut fraasi, mutta omalla kohdallani toteutunut elämäni käännekohdissa. Tärkein ominaisuuteni "tehdä asiat niin hyvin kuin osaan", on auttanut mm. työnhakutilanteissa.  Juuri nyt sometilieni pitkäjänteinen ylläpitäminen on tuonut mahdollisuuden harjoitella uutta työnkuvaa. Täysin yllättäin ja pyytämättä!  LÄHTÖTILANNE  Jokainen pitkän uran tehnyt tietää, että kroppa alkaa ilmoitella yksipuolisista työasennoista.  Minulle peukalot ilmoittivat, että nyt pitää keventää ammatin aiheuttamaa kuormitusta. Mutta mitä tilalle?  Siispä ryhdyin ratkomaan pulmaa. Minkälainen työnkuva voisi olla?  Mitä vahvuuksia ja osaamista jo on? Uudelleen kouluttautuminen ei ole vaihtoehto, lyhyet kurssimuotoiset koulutukset kyllä.  MITEN ETEENPÄIN  Työterveyden ja työeläkeyhtiön antamin lausunnoin ja päätöksin, sain luvan edetä työkokeilupaikan etsimisessä. Työkykyvalmentajan kanssa mietimme eri ammatteja. Vaihtoehtoja ei paljoa ollut. Alan vaihto aikuisena vaati

Keittiön uudistus

  Keittiö sai uuden ilmeen. Mutta se ei tapahtunut vähällä vaivalla vaan remontti oli monivaiheinen. Suunnittelija kävi joulukuussa mittaamassa ja hahmottelemassa uusia kalusteita tilaan.  Purkaminen aloitettiin kuukausi sitten. Vanhat kaapit kelpasivat kiertoon ja saivat uuden kodin erään näppärän nikkaroijan käsissä. Eilen kävivät sähkö- ja putkimiehet asentamassa lieden sekä tiskialtaan ja astianpesukoneen, sillä mittatilaustasot saatiin vähän ennen paikoilleen.  Ostimme keittiön Ikeasta (ei kaupallinen yt.) sillä sieltä kaikki löytyy suoraan varastosta. Tilaten muualta olisi aikataulu venynyt muutamalla viikolla.  Keittiöremontti ennen ja jälkeen,  tältä meillä näytti ja näyttää nyt: Olohuoneesta näkymä ennen... .... ja nyt.  Vanhat kaapistot purettuna.  Uudet kaapit asennettuna.  Kristallivalaisin on alunperin kirppislöytö.  Se oli jo edellisen kodin helmi.  Puiset elementit pehmentävät mustavalkoista kalustusta. Hana on meillä aina ollut krominen,  nyt oli aika vaihtaa väri.  Kei

Mieletön kirppislöytö

  Kaikki alkoi siitä, että Villeäni on haitannut järveltä vihmova tuuli. Rantasaunan terassilla on mukava istua vilvoittelemassa ja katsella auringonlaskua. Mutta tuulisella säällä oleilu jää lyhyeksi hetkeksi.  Viime syksynä satuin myöhään illalla selaamaan facekirppiksen tarjontaa ja ensimmäisellä sivulla tarjottiin isoja ruutuikkunoita. Nopeasti varaus vetämään ja sopimaan kaupoista.  Seuraavana päivänä haimme ikkunat ja totesimme, että loistava diili.  Kympillä per kappale tehtiin kaupat.  Kunto oli hyvä. Maali oli tosin rapistunut ja muutama ruutu rikki, mutta ei lahoa.  Tästä lähti saunan terassin seinäprojekti käyntiin.  Saunamme on rakennettu 50-luvulla.  Silloin sai vielä sijoittaa rakennuksen rannan tuntumaan.  Rapsuttelimme maalit ja irtoavat kitit pois kirppikseltä ostetuista pokista.  Kaksikymmentä ruutua ikkunassa. Hyvä, sillä nämä eivät peitä liiaksi näkymää järvelle.  Lasiliikkeestä hankittiin uudet ruudut, naulattiin ne pokiin, kitattiin ja maalattiin valkoisella (sini