Joulunaika maalla vai kaupungissa?


Useana vuonna olemme haaveilleet joulunvietosta maalla. Siellä tunnelma nousisi potenssiin kolme, varsinkin jos saataisiin valkoinen joulu. Sää on kuitenkin muuttuva tekijä, jota ei voi ennustaa varmasti kuin pari päivää ennen.

Pakkasten tullen pitää kaivosta nostaa sähköpumppu talveksi sisälle. Tämä tarkoittaa sitä, että vesi pitää tuoda kanistereilla kaupungista. Järvikin on joulukuussa jäässä, joten tiskivettä varten pitäisi tehdä avanto. Nämä tekevät juhlapyhien vieton hankalaksi mökillämme, onhan ruoka iso osa jouluperinnettä. Taidamme tänäkin vuonna luopua haaveesta. Työkiireiden keskellä toteuttaminen olisi työlästä, mutta kyllä näin vielä joskus tehdään!

Kaupungissa tavoittelen tunnelmaa jouluvaloin; kynttilät, lyhdyt ja led-valosarjat tuovat valoa pimeyteen. Lunta ei vielä Pirkanmaalla ole näkynyt, joten kaikki valon pilkahdukset tulevat tarpeeseen. Meteorologin mukaan, ennen vuosituhannen vaihdetta, pysyvä lumi satoi jo marraskuussa eteläänkin. Olosuhteet ovat nykyään muuttuneet, pysyvä lumi saattaa sataa vasta vuodenvaihteen jälkeen.
Tämä näkymä toteutuu nykyään vasta tammikuussa sillä
etelään pysyvä lumi on odotettavissa vasta silloin.

Tämä kuva on muutaman vuoden takaa. Idylli runsaslumisesta
joulusta kiteytyy tässä, rantasauna on valkoisen hunnun peitossa.


Aloitan joulufiilistelyn marraskuun loppupuolella. Se tarkoittaa esim. pieniä yhteisiä glögihetkiä perheen, naapureiden tai ystävien kesken. Stressiä en ole koskaan kokenut, sillä aloitan ruokien valmistamisen ajoissa pakkaseen. Lahjat on hyvä olla hankittuna viimeistään marraskuussa. Näin saa rauhan sieluunsa.
Taloyhtiön glögihetken järjestin meidän
autokatoksessamme. Lämmintä ylle ja
naapurit tulevat tutuiksi!

Joulua voi jo fiilistellä kattauksella.Tässä kohtaa joulun vietto kaupungissa houkuttaa sen helppouden vuoksi. Kaiken juhlintaan liittyvän tavarapaljouden rahtaaminen maalle ei  houkuttele. Koetaan se joskus myöhemmin!

Kommentit

 1. Ihana mökki-idylli. En lainkaan ihmettele, että on houkuttelevaa viettä joulua noissa puitteissa.
  Hyvä idea tuo taloyhtiön glögihetki :)
  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taloyhtiön asukkaat kiittelivät glögihetkestä. Ei se vaadi kuin hiukan viitseliäisyyttä. Yhteisöllisyys tulee bonuksena!
   Ihanaa joulunaikaa sinulle myös 🌲

   Poista
 2. Ei ihme, että mökkijoulu houkuttaa, niin kaunis maisema! Jännitän aina kans sitä, että saadaanko jouluksi lunta. Nyt on parina viime jouluna ollut lunta maassa aattona, mutta sitä edelliset oli lumettomia. Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos samoin, toivotaan pakkasjoulua!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit