perjantai 8. marraskuuta 2019

Marraskuista tunnelmaa mökiltä
Viikonlopun viettäminen mökillä houkuttaa vielä. Perjantaina, töiden jälkeen, on kiire maaseudun rauhaan. Loppumatkasta on tienpätkä ilman katuvaloja. Pimeä tie ja tuulilasiin liiskautuvat isot märät lumihiutaleet hiljentävät kaasujalkaani, kaupunkiolosuhteisiin tottuneelle jännittävä osuus.

Harmaan eri sävyjä.Ilmalämpöpumppu pitää lämmön mökissä n.15-18 asteessa. Viimeviikolla pakkasta oli jopa yksitoista astetta ja tulet saa laittaa heti sekä takkaan, että keittiön puuhellaan. Lämpö nousee sisätiloissa nopeasti, hellassa saa kuitenkin jatkaa pienellä liekillä koko päivän, jotta tekstiilit ja seinät eivät hohkaisi viileää.

Pimeys alkaa hiipiä viiden tienoilla näin marraskuussa. Ilta vierähtää palautuessa viikon askareista, mm. tv:tä katsellen. Uni tulee aikaisin ja täällä nukkuu yönsä sikeästi.Sadepisaroita lehdettömän koivun oksilla.Kosteus on käsinkosketeltavaa.Tintit ovat käyttäneet tarjoiluja hyväkseen.


Aamut alkavat lämmityspuuhilla. Puuhellan lämpö on pehmeää. Katselen ikkunasta järvelle. Sen ohut jääkansi peilaa vastarannan puut pintaansa ja metsän keskellä pilkottaa kotoisaa valoa. Meteorologi kertoo päivästä tulevan utuinen, sumuinen ja sateinen. Sen voi jo heti aamusta aistia.
Aamuhämärissä tintit ovat alkaneet aamiaisen etsimisen. Niille on katettuna siemenpalloja, ettei ruokapula pääsisi yllättämään.
Lähden hakemaan kaupasta lisää suojaverkkoja istutuksille sillä pumpulihännät typistivät mm. ruusuni viime talvena lyhyiksi tyngiksi. Ne kyllä virkosivat, mutta joillakin ruusuilla jäi kukinta tältä kesältä pois. Tästä viisastuneena huolehdin nyt verkot kaikille tärkeille taimilleni!

10 kommenttia:

 1. Ihana mökkipostaus. Kyllä siellä kelpaa teidän käydä.

  VastaaPoista
 2. Taas kauniita tunnelmallisia kuvia. Marraskuussa mökillä on erilainen tunnelma kuin kesällä. Jos omistaisin mökin, en varmaan malttaisi pysyä sieltä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, erilaiset vuodenaikojen tunnelmat on rikkaus! Mukavaa viikon alkua 🤗

   Poista
 3. Mökkielämä syksyllä on niin erilaista kuin kesällä. Tunnelmalliset kuvat!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Mökkeily on niin mukavaa! Tuo ilmalämpöpumppu on hyvä, niin pysyy peruslämpö. Elävä tuli takassa ja puuhellassa tuo ihanaa tunnelmaa. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä tuosta😊 hyvää viikonloppua myös sinne 👌

   Poista

Blogitekstisuositus

Kesäparatiisi vai työleiri