Pakkasen puraisu


Kovat pakkaset koettelevat koko Suomea. Sähkön hinta on ollut korkealla ja oma huoleni on puutarhan kasvien kylmyydenkestävyys.


KUULUMISIA

Elämässä on ollut suuria muutoksia viimeisten kuukausien aikana ja Liljaranta on jäänyt poikkeuksellisen vähälle käytölle. 
Uusi työnkuva on ottanut oman aikansa ja siihen olen keskittynyt täysillä. Ammatin ja työpaikan muutos vie energiaa ja muutama kuukausi kuluu asioiden sisäistämiseen. 

Lue kuinka uusi työ löytyi:
https://pisaroitaliljarannasta.blogspot.com/2023/09/unelmatyo-ja-vinkit-kuinka-se-loytyi.html

Myös asunnon vaihto tuli eteen yllättäin. Olimme puhuneet kotimme myymisestä jo jonkin aikaa. Eräänä marraskuisena iltana saimme kiinteistövälittäjältä yhteydenoton. Naapurin asuntokaupoista jäi kiinnostuneita katsojia, jotka saattaisivat olla potentiaalisia ostajaehdokkaita. 
No me päätimme tarttua tilaisuuteen ja kaupat syntyivät helposti. Hintakin oli kohdillaan. 
Uuden kodin löytyminenkin kävi helposti ja nyt asumme remontin ja purkamattomien muuttolaatikoiden keskellä. 

PAKKANEN KOETTELEE

Lähdimme katsomaan pakkastilannetta mökillä. Sisällä lämpötila oli pudonnut muutamaan asteeseen. Heti takkaan sekä puuhellaan tulet, jotta asteet lähtevät nousuun. Ilmalämpöpumppu ei ole jaksanut pitää normaalilämpöä yllä. Pikkupakkasilla sisälämpö on yleensä noin 16-20 asteessa. 

Pörssisähkön hinta hirvittää, sillä vaihdoimme kiinteän sopimuksen siksi viime vuonna. Muutaman päivän korkea hinta ei vielä haittaa, mutta kirpaisee kuitenkin. Plussalla ollaan vuositasolla. 

Lämpöä tupaan.
Kaapistojen laatikot on hyvä aukoa, 
jotta lämpö löytää joka nurkkaan. 


Puita tulipesiin. 


Lämpötila on ulkona matalalla ja
kylmyys on päässyt sisätiloihinkin. 


Trooppinen viherkasvi ei selviytynyt 
viileässä sisäilmassa. 

ONKO KAIKKI HYVIN?

Kylmyys ei ole aiheuttanut suurempia ongelmia. Viherkasvit eivät selviytyneet alle kymmen asteen huoneilmassa. 
Putkien jäätymisestä ei ole huolta, meillä ei ole vesi- tai viemärimukavuuksia.
Puutarhan uusin tulokas, aprikoosipuu, huolettaa. Olenko peitellyt sen tarpeeksi hyvin? Se nähdään vasta keväällä.
Kauriit ja jänöt ovat etsineet pihapiiristä ruokaa. Olen syksyllä suojannut aidalla kaikki maistuvimmat kasvit, joten nyt voi helpottuneena todeta, että työ kannatti.

Näkymä pihaan tullessamme. 


Varjot ovat pitkiä. 


Maisemat kauneimmillaan. 


Aurinko paistaa matalalta eikä
lämmitä vielä. 


Puutarhurin hommat on jääneet kesken. 


Liljaranta. 


Aprikoosipuu kuplamuovin suojissa. 


Aavemainen hedelmäpuu. 


Puut ovat kauniita myös talvella. 


Miten teillä on pärjätty poikkeuksellisilla pakkasilla?
Hyvää tätä vuotta kaikille 🤗

#pakkanen #elämänmuutos


Kommentit

 1. Oikein hyvää alkaneen uudenvuoden jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Huikaisevan sininen taivas! Hyvä, että teillä ei ole vesiputkia, joista huolestua. Se on viisas valinta mökillä. Minulla on sisälämpö vain muutamassa asteessa silloin, kun olen poissa kotoa. Niinpä sisäkasvit ovat valikoituneet sen mukaan: ei ole mitään tavallisia, trooppisia huonekasveja, vaan talvetettavia verenpisaroita ja pelakuita, jotka eivät kuole siihenkään, että välillä sisälämpö voi laskea nollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taivas oli kyllä niin upea, sillä aurinko kirkasti sineä. Kokemus viisastuttaa, nyt tiedän, että huonekasveille voi käydä huonosti 🤭

   Poista
 3. Onnea uuteen työhön ja uuteen kotiin! Kaikelle on aikansa. Onneksi mikään ei katoa täysin. Ajan kanssa voi taas mökkeillä kunnolla. Kauniita lumikuorrutteita mökillänne :)

  VastaaPoista
 4. Suuria muutoksia on teillä . Meillä on mökillä myös ilmalämpöpumppu ja uudella puolella lattia lämmitys. Etänä seuraamme huoneiden lämpötiloja ja välillä laskemme ja välillä lisäämme lämpöä . Meillä on aika edullinen kiinteä hintainen sopimus mutta silti lämmitämme enemmän yöllä .
  Kevättä kohti mennään ja kohta varjot eivät ole pitkät .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on ihmeellistä tuo tekniikka, että etänä pystyy säätelemään. Kyllä on ihana kääntää katse kohti kevättä 👌 Vaikkakin nämä erilaiset vuodenajat tuovat elämään oman mausteensa 🤗

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit