Muutto ja remontti, elämän suurimmat stressinaiheuttajat

 



Muutto ja remontti, nämä ehkä elämän suurimmat stressin aiheuttajat arkielämässä, ovat käsillämme juuri nyt.

Suunnittelimme kerrostaloasuntoon muuttamista jo pitkään. Viime vuosina olemme viettäneet mökillä aikaa niin paljon kuin mahdollista ja rivitaloasunnon piha on jäänyt lähes hoitamatta. 
Myös sähkösauna on jäänyt meille turhaksi, sillä kylpyvuoro rantasaunalla houkuttaa yhä enemmän. Saunan viemät neliöt otamme mielummin mukaan muuhun asumiseen. 

Kodinvaihtoon vaikutti jonkin verran myös tulevien remonttien mahdollisuus taloyhtiössä. 
Pienessä rivitaloyhtiössä kulujen jakajia on vähän ja siten oma osuus voi nousta korkeaksi, tietysti riippuen korjauskustannusten suuruudesta.

Nyt siis asumme kerrostaloasunnossa ja olemme enemmän kuin tyytyväisiä tilanteeseen. Tässä taloyhtiössä on isot remontit tehty ja isännöinti toimii sujuvasti. Meillä on myös oma talkkari. Tämä on oikein ihana bonus, jota emme edes osanneet toivoa.

 

REMONTTI JA KUINKA SE SUJUI

Ostamamme asunto oli remontoitu viimeksi 2015. Värimaailma ei ollut omaan makuun ja keittiökin näytti auttamatta kuluneelta ja vanhanaikaiselta.

Tiesin, että remontin vaikutus asumismukavuuteen tulee olemaan itselleni tärkeä. 
Ja vaikka toteutus vaatii suunnittelua, sopimista eri yhteistyökumppaneiden kanssa sekä tietysti rahanmenoa, on se pitkän ajanjakson satsaus.

Pääsimme aloittamaan seinien maalauksen ja uuden lattian asennuksen jo ennen muuttoa. Tämä oli erittäin hyvä, sillä muutos oli helpompi toteuttaa kun muuttolaatikot ja kalusteet eivät ole tiellä. Remontti aiheuttaa aina myös melua ja pölyä, jota nyt koemme, kun menossa on keittiön saneeraus. 
Tämä vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen. Haitat kuitenkin siedämme, sillä onhan tilanne väliaikainen.
 
Vanhan keittiön purku oli iso työ. Hommaa helpotti hieman se, että oman alueen Facebook-ryhmässä tiedustelin halukkaita ottajia kaapistoille ja ne haettiinkin heti seuraavana päivänä. 

Remontista tiedotimme niin taloyhtiötä kuin oman talomme asukkaita. Rauhallisessa asuinympäristössä meteli tottakai häiritsee, mutta ilmoitustaululle jätetty tiedote aikataulusta ja pahoittelu häiriöstä lieventävät varmasti naapureiden ärsyyntymiskynnystä.


Vaaleaa ja tummaa. 


Uuteen keittiöön tulee paljon kaappitilaa. 


OMAT MIELTYMYKSET SISUSTUKSESSA

Minulle viihtyisä koti on sellainen, jossa tunnen oloni mukavaksi ja rentoutuneeksi. Viihtyisyyteen vaikuttavat värit, tekstiilit, kasvit, henkilökohtaiset esineet ja sisustustyyli. 
  • seinien ja kaapistojen värit valitsen neutraaleiksi, koska niihin kyllästyessä, muutos maksaa rahaa ja vaivaa.
  • tekstiileissä suosin luonnonkuituja; villaa, puuvillaa ja pellavaa. Tekstiileihin saatan valita värikkäämpää, sillä tyynynpäälliset, verhot tai torkkupeitot on iisisti vaihdettavissa.
  • kasvit tuovat luonnon kotiin. Vihreä väri rauhoittaa ja huonekasvien hyvinvointi palkitsee.
  • henkilökohtaisia esineitä on kertynyt elämän varrelta ostettuna ja perintönä. Nyt on hyvä kohta miettiä niille arvoisensa paikat sekä miettiä mistä niistä voisi luopua.
  • sisustustyylissäni on kaikkea; ripaus bohoa, skandinaavista, suomalaista ja ihan itse mietittyä (saaneet varmaankin vaikutteita kuitenkin jostain)

Tässä pieni kuvavihje tulevasta värimaailmasta. Tämä kuva ei 
kerro kuitenkaan ihan kaikkea. 


Kasvit tuovat kaunista vihreää sisustukseen. 


UUSI POSTAUS VALMIISTA KODISTA

Tänään pääsen täyttämään kaapit astioilla ja kuivilla ruoka-aineilla. Tasot vielä puuttuvat, sillä ne tulevat mittatilauksena. Mttaajat saapuvat ensiviikolla ja asennus hoituu parin viikon päästä. Kun keittiökin on valmis, siitä on mukava tehdä ihan uusi postaus.

Jääthän kuulolle🤗

#remontti #sisustus

Kommentit

  1. Kuulostaa todella hyvältä ratkaisulta! En oikein ymmärrä ihmisiä, joilla on sekä omakotitalo että mökki – kuinka ihmeessä niitä molempia jaksaa hoitaa ja etenkin pihaa? Kun saa yhdessä paikassa leikattua nurmikon, täytyy jo siirtyä toiseen. Teillä oli rivitalo, mutta siinäkin on tosiaan piha, ja jos vielä vietätte kaiken liikenevän ajan mökillä, niin eihän siitä ole iloa, pelkkää harmia, kun joutuu katselemaan hoitamatonta pihaa kotona käydessään.
    Minulla on päinvastoin, eli mökki kerrostalossa. Käyn siellä välillä rentoutumassa :-D
    Oma talkkari on ihan uskomaton bonus! Yksillä ystävillänikin on, mutta lottovoittajiakin on varmaan enemmän kuin oman taloyhtiön talkkarista nauttivia. Todella upeaa!
    Ihanaa, kuulostaa siltä, että keittiöremppa on jo loppusuoralla. Onnea uuteen kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ratkaisuun olemme tyytyväisiä. Mökki kerrostalossa, nyt heräsi mielenkiinto 🤗 Kiitos toivotuksista❤️

      Poista
  2. Ratkaisunne on varmasti viisas. Ja on kiva remontoida uusi koti omille jäljille ja omiin tarpeisiin vastaavaksi. Kiinnostaa nähdä lopputulos :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Remontti tekee tosiaan asunnosta kodin. Kiva, että lopputulos kiinnostaa. Itseäkin kutkuttaa nähdä kaikki valmiina.

      Poista
  3. Sen verran on aikoinaan miehen työn takia jouduttu muuttamaan, että tunnistan kyllä tunteesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nuo tunteet eivät unohdu. Tosin aika kultaa muistot, eikä minulla ollut täysin muistissa, kuinka kova homma muutto ja remppa olisi. Hyvä niin, olisin ehkä harkinnut asiaa vielä muutaman kerran.

      Poista
  4. Me olemme ajatelleet vähän samaa ollaan niin paljon mökillä ja rivarin piha jää melkein hoitamatta . Katsotaan nyt kuitenkin vielä vähän aikaa miten asiat etenee . Me olemme olleet remontin keskellä kymmenen vuotta . Välillä tehtiin samaan aikaan remonttia kotona ja mökillä . Nyt ollaan mökillä vanha puoli remontteerattu jostain kohtaa jopa kahteen kertaan . Rakennettu mökille uusi lisäosa ja iso lasitus ja iso lasitettu terassi . Tiedän mitä on rakentaa ja tehdä remonttia . Samalla on tehty isot ulkohommat jotka on vieläkin kesken . Mutta mielenkiinnolla odotan uutta postausta nähdäkseni miten siellä on hommat saatu päätökseen .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No teillä on toden totta kokemusta remonteista. Ja vielä kahdessa paikassa. Tuota siirtymistä rivarista kerrostaloon pitää harkita tarkoin, jotta päätökseen on tyytyväinen. Meilläkin se syntyi vähitellen ja kun tuli varmuus, niin kaikki lähti rullaamaan ihmeellisen helposti 👌

      Poista
  5. Mielenkiintoinen ja elämän makuinen postaus! Meillä tehtiin makuuhuoneen remontti viime vuoden puolella. Oli se aikaa, mutta lopputulos palkitsi! Kuulolla ollaan t. Keittiörempasta haaveileva martta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 🙏 Siinähän juju onkin, kun tilanne on väliaikainen, jaksaa odottaa. Keräilet nyt vaan remontti-intoa, niin keittiökin hoitiuu 🤗

      Poista
  6. Kiitos muutto-"KOKEMUKSESTA" - sait sen kuulostamaan siedettävältä...
    Meillä edessä myös (jossain kohdin) - kerran jo lähellä.... tuolloin jo kiertelimme "uusia mahdollisuuksia" - mutta päädyimme kuitenkin tekemään sekä keittiö-, että kylppärirempat... "vaalentamaan" parketit. Nyt niistä on jo sen verran aikaa - että tarttis tehdä taas jotain, mutta.... ei ehkä enää tähän kotiin... toisaalta tämä palvelee vielä ihan ok.... joten ehkä niitä vuosia vielä kuluu... innolla odotan seuraavaa postaustasi - tiedän, että se vaikuttaa taas pohdiskelevaan mieleeni....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koti on niin tärkeä paikka, että sen siirtäminen uuteen kohteeseen vaatii tosiaan hauduttelua. Vanhaa asuntoa tyhjätessä tajusin, että sekin olisi tarvinnut freesausta. Vuosien asuminen oli jättänyt jälkensä. Tähän uuteen kotiin muutto ja remppa on virkistänyt mieltä. Joskus sitä urautuu vanhoihin kaavoihin. Kiitos kivasta kommentistasi 🤗

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit