lauantai 25. heinäkuuta 2020

Poimi kukat maljakkoon omasta pihasta!
KAUNOKAISIA SIEMENESTÄ JA JUURAKOISTA 


Puutarha on nyt kukassa ja pala kauneutta on mukava tuoda sisällekin. Olen kasvatellut niin ruukuissa kuin kukkapenkissä leikkokukiksi sopivia kasveja. Siemenpussin saa parilla eurolla ja sillä saa paljon iloa maljakkoon. Myös esim. daalian juurakoita on kiihkeimmän istutuskauden jälkeen usein tarjouksessa. Niissä onkin paljon värivalikoimaa ja se alkaa kukkia kesäkuun loppupuolelta, joten daalioista on iloa pitkälle syksyyn.


Kaktusdaalia `My Love`


Kosmoskukka on kasvatettu siemenestä.Tuoksuherneen mukana saa hurmaavan
aistimuksen nenän kautta.Liljoja on monia erilaisia variaatioita.Ruusut kukkivat parhaillaan. Tätä Èisvogel`-
ruusua en raaskinut poimia vaasiin.RIPAUS LUKSUSTA


Aidot kukat maljakossa tuntuvat luksukselta. Valikoima pihassa ja luonnossa on nyt valtava ja uuden, erilaisen kimpun voi sitoa aina vanhan lakastuttua. Valitettavasti leikkokukat ovat kaupasta ostettuna hinnakkaita, joten raaskin somistaa niillä kotiani vain silloin tällöin. Nyt keräsin tuoksuhernettä, daaliaa, liljaa, jalohortensiaa, kosmoskukkaa ym...

PALATAANPA VIELÄ EDELLISEEN POSTAUKSEEN


Valmistelin edellisessä postauksessa kesäkukat lomamatkaamme. Ne selvisivät hienosti tämän ajan keskenään, sää oli pilvistä ja sateista, joka auttoi niitä säilymään hengissä. Niin miljoonakello, petunia kuin orvokkikin kukoistavat taas aika rajusta typistämisestä huolimatta. Hieno nähdä, että ne olivat kasvattaneet nuput, vaiva siis kannatti!Petunia kukkii nyt hieman tummemmin sävyin.Orvokki kukki entistä komeammin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Huussi