sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Syksyn merkkejä, ajatukset jo keväässä

Maalla on pimeän tullen todella pimeää. Katuvaloja ei näy ja naapureissakaan ei ketään paikalla. Syksyssä on omat upeat puolensa vaikka kesän taakse jättäminen onkin haikeaa. Kestopuheenaihe on ollut sateiden vähyys ja nyt niitä onneksi saadaan. Varsinkin tuija-aita alkaa heti näyttäämään kuivumisen merkkejä, jos sateeton kuiva kausi venyy liian pitkäksi. Hyvä, että saavat vettä, sillä kevät on haastavaa aikaa. Kun maa on vielä jäässä ja kevätaurinko alkaa paistella,  niillä tulisi olla valmiiksi hyvä nestetilanne.

Etuoven katoksessa on viihtynyt riippapelargonia ja sainkin kivan vinkin Facen puutarharyhmässä. Syksyllä voi ottaa kesäkukista pistokkaita, jotta ensikesän kukkaloisto on turvattu. Kahdeksan latvaa saksin tähän tarkoitukseen. Pistokkaaseen kannattaa jättää vain pari kolme lehteä, jotta kasvi käyttäisi mahdollisimman paljon voimaa juurten kasvattamiseen. Syksypistokkaat tarvitsevat kasvivalon talveksi ja viileys olisi myös ihanne.

Terassilla tarkenee vielä istuskella, kunhan pukeutuu lämpimästi. Villasukat jalkaan ja vilttiä ylle, muutama auringonsädekin lämmittää ihanasti. Saunalle saa virittää tuikkuja tunnelmaa luomaan ja valosarjat tuovat sitä myös.


Mukavin löytö syksyllä on kantarellipaikka omassa pihassa. Niitä tulee sinne tänne, vaihtaen paikkaa eri vuosina. Nyt löytyi sienipaikka rannasta, jossa yleensä leikataan nurmikkoa. Tänä kesänä ei ole leikattu tässä kohtaa kuin muutama kerta ja kantarellit ovat saaneet nousta rauhassa. Pitää pistää muistiin tämä kohta ensi vuonna!

Näistä tulee maukas kastike kahdelle.


Sain eilen tekstiviestin, että tilaamani uusi ovi ja ikkuna toimitetaan ensiviikolla mökkipihaani. Asennus onkin seuraavan postaukseni aihe!

6 kommenttia:

 1. Ihanaa tunnelmaa olet kuvannut mökiltänne. Meillä on samat asennukset edessä. Meinaan ulko-oven suhteen. Ikkunat on kaikki vaihdettu muutama vuosi sitten. Pitääpä katsastaa teidän ulko -oven asennus. Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 2. Sama meillä, osa on uusittu ja nyt asennetaan yksi ovi ja yksi ikkuna. Mukavaa viikkoa sinullekin 🤗

  VastaaPoista
 3. Ihanan tunnelmallista mökkeilyä.
  Tunnen pienoista kateutta kantarelleista.
  Meillä ei ole montaa tänä syksynä näkynyt.
  Jännä juttu muuten, vaikka puutarhassa on vielä tekemistä tällekin syksylle, ajatus on myös jo keväässä.
  Hyvä pelakuun kasvatusvinkki.
  Hyvää tätä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Saapa nähdä saanko pelakuunalut säilymään hengissä talven yli. Mukavaa viikkoa sinulle myös!

   Poista
 4. Ihan huippukauniit valotunnelmat. Nämä on hyviä inspiraation lähteitä kun juuri alan miettiä, mitä valoja pitäisi kaivaa esille. Vaikka huomenna pitäisikin uhrautua ihan vaan pihahommiin.

  VastaaPoista