Torkkupeitto isoäidinneliöistä



Vihdoinkin valmis! Innostuin neliöiden virkkaamisesta jo kauan sitten, vain lankojen päättely oli jäänyt tekemättä. 
Nyt oli sopiva aika ottaa homma työnalle. 

Hankin Seitsemän veljestä-lankaa tarjouksista ja värit valitsin oman maun mukaan. Pehmeät ja luonnonläheiset sävyt sopivat meille ja kestävät aikaakin. Tätä oli kiva tehdä, neliöt sai nopeasti valmiiksi. En ottanut tavoiteaikaa valmistumiselle. Kunhan joutilasta aikaa oli, niin virkkuukoukku viuhumaan. 


Näistä langoista peitto syntyi. 


Pala palalta työ eteni. 


Palojen yhdistäminen. 


Lopputulos palkitsee. 


Valmiiksi saaminen oli hieno juttu, 
aika usein töitä on jäänyt keskenkin. 


Lopuista langoista sukat. 

Uskon, että peitto jää käyttöön pitkäksi aikaa. Se on ihana jalkojen lämmittäjä, onhan syksykin tulossa. Valkoista lankaa jäi kaksi kerää ja neuloin niistä vielä sukat. 
Se olikin hyvää vetreyttävää jumppaa käsille. 

Mikä sun viimeisin käsityö on?

#käsityö #isoäidinneliö #virkkaus 

Kommentit

  1. Söpön ja kodikkaan näköiset käsityöt. Meillä alkoi juuri sataa ja syksy tuli mieleen. Ai että onkin mukava lämmitellä sukkien ja vällyjen avulla kun säät viilenevät. Tällä Hesassa on ollut vähän liiankin kuumaa ja kuivaa. Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentistasi 🙏 Kyllä Pirkanmaallakin sade on tervetullutta. Paikoin on satanut liikaa, mutta meille ei kuurot ole sattuneet usein. Mukavaa viikonloppua myös 🤗

      Poista
  2. Isoäidinneliöt olisi oiva välityö, mutta käteni ei kestä virkkaamista. Väärä ote koukkuun tai jotain. En ole vuosiin enää kyennyt virkkaamaan, joten ihailen vain muiden saavutuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virkkaus on kyllä aika yksipuolista ja rasittaa enemmän toista kättä. Paljon olisi kyllä hauskoja ohjeita tarjolla. Kiitos kun kommentoit🤗

      Poista
  3. Kauniit hillityt värit on peitossasi. Itse olen virkannut monia isoäidinneliöpeittoja, mutta puuvillalangasta. Päättely onkin aina tylsintä ja minulle tuottaa vaikeuksia päätellä langat niin etteivät ne tule esiin jonkin ajan päästä käytettäessä.
    Ihanat ja lämpimät sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, päättely on tylsin vaihe. Ja kyllä, langanpäät näkyy, mutta ainakaan villalangan ei näy kovin häiritsevästi. Kiitos mukavasta kommentistasi 🙏

      Poista
  4. Valitsit langat kyllä minunkin maun mukaan... vaikka vaatetuksessani olen varsin värikäs.... niin kodinsävyt olisivat juuri näitä... eli kertakaikkiaan ihanin isoäidinneliöistä tehty peitto, mitä olen koskaan nähnyt....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos 💓 Itse olen taas väritön vaatetuksessa ja nämä peiton värit ovat minulle jo värikkäät 🤭 Mutta kukin tavallaan. Ihailen rohkeata pukeutumista!

      Poista
  5. Peitto on upea! Tykkään sen väriharmoniasta. Ei liikaa väriä, mutta kuitenkin on väriä. Sukat on myös tosi kauniit. Ei mitkään perussukkaset nekään :) Valmiiksi saaminen on tosiaan ihanaa. Samoin on aloittaminen. Se väliosa on välillä vähän pitkästyttävää :)
    Minulla on kotona sukat tekeillä ajatuksena antaa ne joululahjaksi. Mökillä olen virkannut jonkin verran nuttusia pikkutytölle. En tiedä ovatko käyttökelpoisia. omasta päästä syntyneitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsetehdyt sukat on ihan paras joululahja. Ne tulee aina käyttöön, sillä villasukat kuluu eikä vanhoja tule parsittua kuten ennenvanhaan🤗 Kiitos kehuusta🙏

      Poista
  6. Onpa ihana! Kauniit värit ja nuo neliöt <3
    Nyt en oikeastaan muista, mitä olen viimeksi saanut valmiiksi, mutta olen loppukeväästä asti tehnyt siksak-neulepuseroa. Kesällä työ edistyy niin vähän kerrallaan, ennen tosiaan muistakaan, mitä tein tätä ennen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 💓 Joskus joku käsityö jää vaan jumittamaan. Monesti syksyn ja talven pitkät sekä pimeät illat muistuttavst ottamaan kesken jääneen esille. Silloin löytyy helpommin aikaa näpertelyille.

      Poista
  7. Onpa kaunis, ja ihanan harmoniset värit - ei liian kirkasta, mutta silti vähän eri värejä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit