Mökkikuntamme LempääläElokuu on lopuillaan ja tekisi mieli pitää kaksin käsin kiinni kesästä. Mökkikuntamme Lempäälä on tarjonnut, jälleen kerran, monta muistorikasta hetkeä.

Katsotaanpa miltä tämän kesän muistojen albumi näyttää.

KUOKKALANKOSKEN MARKKINAT

Jokakesäiset Kuokkalankosken markkinat kerää kuntalaiset sekä mökkiläiset viettämään Hakkarin kartanon maille suvipäivää. Orkesteri soittaa klassista viihdemusiikkia ja myyjät kojuissaan odottavat asiakkaita. Tutut vaihtavat kuulumisia ja lapset pääsevät poniajelulle. 

Me ajelimme markkinoille polkupyörillä, sillä sää suosi ulkoilmatapahtumaa. Tuliaiseksi hankin visakoivusta veistetyn kapustan. Käsityönä valmistettuja on vaikea löytää marketeista. Pitkään etsitty löytö siis!

VAIHMALAN HOVI

Myös vuotuinen retki Vaihmalan Hovin kartanohotelliin toteutui tälläkin lomalla. Lounastimme kauniissa maalaismaisemassa ja putiikin valikoima pitää tutkia aina ja kiireettä.KAHVILA SIIRI

Koska mökiltämme on matkaa keskustaan nelisen kilometriä, teemme pyöräretkiä sinne usein.
Kun kahvihammasta kolottaa, tarjoaa Kahvila Siiri avun. Maakunnankuulu korvapuusti tai suklaaleivos kera mokkakupillisen maistuu ihastuttavassa miljöössä taivaalliselta.

LEMPÄÄLÄN KANAVA

Lastenlasten kanssa käymme kanavalla ihmettelemässä kuinka vesibussit selviytyvät suluista kolhuitta. Myös pienemmät veneet pystyvät, matkallaan Tampereelta Hämeenlinnaan, siirtymään kanavan läpi itsepalvelusysteemillä. Jännittävää seurattavaa aikuisellekin.
PYHÄN BIRGITAN KIRKKO

Pyhän Birgitan kirkko on itselleni tärkeä maamerkki Lempäälässä. Sen kirkkomaalla lepää Helmi-mummun lisäksi lempeä isomummuni Anna ja hänen miehensä suutari August Mäkinen. August liittyy Lempäälän historiaan mm. olemalla mukana perustamassa kuntaan työväenyhdistystä.

MANTEREEN TILA

Lähiseudun ylämaankarjatila myy luomulihaa niin ravintoloille kuin kuluttajille. Mantereen tilalla järjestetään Avoimet ovet-päiviä, jolloin paikalla on myös juustokoju, hamppari- sekä kahvimyyntiä. 
Paluumatkalla kyydissä oli paketti luomujauhelihaa sekä ihanat laatujuustot Häijäästä.

Tuliaisista valmistimme burgerit ja voin sanoa, että oli supermaukasta.
Onpa mukavat muistot menneestä kesästä. Kaikki mökkeilijän ilot sekä lähiseudun tarjoamat virkistykset auttavat jaksamaan arjen rutiineissa. Voi sanoa, että akut on ladattu ja mieli virkeä. Kohti uusia seikkailuja siis!

#mökki #elokuu

Kommentit

Suositut tekstit