Kesämökki saa uuden katteen

50-LUVUN MÖKIN KATTO

Mökkimme katto on kunnostettu viimeksi n. kaksikymmentä vuotta sitten. Vanhan huopakaton päälle asennettiin silloin uusi huopa. Nyt alkaa olla kriittiset hetket sille, että mahdollisen lumikuorman painosta rakenteet pettävät. Vakuutus ei tällaista vahinkoa korvaa. Katto on myös notkollaan ja se pitää oikaista. Ennen remontin aloitusta pitää sammaleet poistaa uuden katteen alta. Homma hoituu helposti aineella, joka suihkutetaan ongelmakohtiin ja annetaan vaikuttaa. Muutaman viikon sisällä sammal on kuivahtanut ja sen kasvuolosuhteet tukahdutettu.


URAKOITSIJAN VALINTA

Urakoitsijan valitseminen tuntui vaikealta ilman suosituksia ja päätin mökkipaikkakuntamme Facebook-sivulla pyytää suosituksia paikallisista tekijöistä. Ehdotuksia tipahteli samantien ja valitsin neljä firmaa, joilta pyytäisin tarjouksen.
Kaikista yrityksistä tulikin saman viikon aikana joko myyntitykki tai itse yrittäjä arvioimaan paikan päälle urakan suuruutta. Melkein kaikki saivat laskettua hinnan heti. Samalla käytiin läpi mitä se sisältää ja kuinka aikovat remontin toteuttaa. Hinnoissa oli useampi tuhat euroa eroa edullisimman ja kalliimman tarjouksen välillä. Halvimmassa remontin tekijä jätti joitakin vaiheita pois, emmekä siksi halunneet valita tätä urakoitsijaa. Päädyimme toiseksi halvimpaan, joka oli myös toteutukseltaan vakuuttavin. 


TARJOUKSISTA TOTEUTUKSEEN

Kun elokuun alkupuolella pyysimme tarjouksia emme uskoneet, että toteutus tapahtuisi vasta neljä kuukautta myöhemmin. Tekijällä oli sovittuna muita töitä ja sehän vain vakuutti, että muutkin luottavat hänen osaamiseensa. Meillä ei remontin kanssa ollut kiire, ainoastaan toive, että saisimme uuden katon tämän vuoden puolella. Meillä oli sähköliikkeen lasku keväältä menossa kotitalousvähennykseen ja halusin kattolaskun samalle vuodelle, jotta omavastuuta ei mene molemmista erikseen.

Aikataulu siirtyi kuukaudella etukäteen sovitusta, mutta meille ei lykkäyksestä ollut haittaa.
Marraskuun 30. pvä remonttiryhmä ajoi pihaan ja katto oli valmis puolessatoista päivässä. Nopeaa toimintaa siis! Piha oli jätetty siistiin kuntoon, kuin kukaan ei olisi pihassa käynytkään!


KUVIA ENNEN JA JÄLKEEN


Lähtötilanne lokakuussa.


Vanhat tikapuut vaihdetaan uusiin.Valitsimme peltikatteen huovan tilalle.


Suojalumet putoavat itsekseen peltikatolta.


Ovien katokset jäivät huovalle, säästösyistä.


Uusi katto ryhdistää koko rakennuksen.


Olipa hienoa ajaa mökkipihaan kun katto oli valmis. Vaikka investointi oli iso, se kannatti tehdä. Mökki pysyy kunnossa kun katto ei vuoda. Hyviä uutisia saimme urakoitsijalta: vanha kate  ei ollut ehtinyt aiheuttaa ongelmia sammaleesta tai kulumisesta johtuen. Katon uusimisen kustannukset saa varmasti takaisin, jos mökin aikoo laittaa joskus myyntiin.
Ja jos remontin hinta kiinnostaa niin: kattomme pinta-ala on 62,5 neliötä ja remontin hinnaksi tuli n. 7500 euroa sisältäen kattopeltien lisäksi räystäskourut ja tikkaat. Parasta on, että kotitalousvänennyksen kautta saamme takaisin pari tuhatta euroa.Kommentit

 1. Hyvin on teidän kattoremontti sujunut. Luulen sen johtuvan huolellisesta kilpailuttamisesta. Nyt voi olla huoletta, vaikka tulisikin lunta.
  Mukavaa joulukuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, isoin huoli on nyt hoidettu! Mukavaa joulunodotusta myös sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit